Skip to main content
search

Bezoek en contact

Agrozicht
Vonderweg-Oost 1
5471 TN  Beek en Donk
Openingstijden: zomer 9.00-17.00 winter 9.00-17.00 uur

Groepen en scholen

Bij Agrozicht zijn groepen en scholen op afspraak welkom voor een rondleiding.

Bekijk de video over het bedrijf

Een kijkje op de boerderij

De broers Maarten en John Rooijakkers houden varkens op verschillende locaties. Duurzaamheid en dierwelzijn krijgen volop aandacht bij hun boerderij Agrozicht. Op deze boerderij in Beek en Donk groeien jonge biggen van 25 kilo op tot volwassen varkens. Dat duurt ongeveer vier maanden. De dieren wegen dan zo’n 115 kg en worden verkocht voor het vlees. Bij John en Maarten Rooijakkers is iedereen, elke dag welkom om zonder afspraak naar hun varkens te kijken.

Zichtstal

Opgroeiende varkens zijn leuk om naar te kijken. Het zijn sociale dieren. Daarom leven ze bij boerderij Agrozicht in grote groepen met varkens van dezelfde leeftijd. Dankzij de grote groepen hebben de dieren veel ruimte om zich te bewegen en vinden ze gemakkelijk aansluiting bij kameraden. Als varkens jong zijn, zijn ze beweeglijk en spelen ze graag met elkaar. Naarmate ze ouder worden verdwijnt hun speelse gedrag. Ze houden dan meer van slapen en luieren. Naast veel bewegingsruimte krijgen de varkens ook speelgoed als afleidingsmateriaal. Strobakken bijvoorbeeld of interactief speelgoed waarmee varkens elkaar uitdagen.

Veel aandacht voor voeding en gezondheid

John en Maarten Rooijakkers besteden veel aandacht aan de voeding van hun varkens. Ze vinden het belangrijk dat hun dieren goed, maar juist ook weer niet te hard groeien. Daarom krijgen de varkens er uitgebalanceerde voeding die past bij hun leeftijd. Met de juiste hoeveelheid energie, vitaminen, mineralen en eiwitten groeien varkens optimaal en blijven ze gezond en in topconditie. Het vlees van de varkens bij Agrozicht krijgt door de uitgebalanceerde voeding, een mooie structuur zonder al te veel vet.

Op en rond het erf van boerderij Agrozicht

Maarten en John Rooijakkers kozen bewust voor een bijzondere bouwstijl van hun stal zodat het gebouw goed past in het landschap en de bouwstijl van bestaande boerderijen in de omgeving.

Boerderij Agrozicht is een fijne bestemming voor een wandel- of fietstocht. Op het erf staat een picknickbankje. De varkenshouderij ligt op een steenworp afstand van waterbergings-, natuur- en recreatiegebied De Blauwe Poort in Laarbeek. In dit gebied staat een mooie uitkijktoren en er zijn veel  wandel- en fietspaden. Je geniet er van bloemrijke graslanden en weidevogels. Er leeft ook een beschermde vissoort.

Groepen en scholen welkom

Bij Agrozicht zijn groepen en scholen op afspraak welkom voor een rondleiding. Maarten en John werken aan de voorbereiding van “Porcus Campus” een inspiratie-, kennis- en vergadercentrum over varkens en de herkomst van varkensvlees op hun voormalige varkensbedrijf in Aarle-Rixtel.

Close Menu