Skip to main content
search

Bezoek en contact

Landwinkel de Verse Kers
Nico Steintjes
Bleeksestraat 2
7031 EL Wehl (Gld)
06-13404702

info@deversekers.nl
www.deversekers.nl

landwinkel de verse kers

Onze varkens

Van oudsher was ons bedrijf een gemengd bedrijf met melkvee en varkens. Vanaf 1997 heeft Nico zich steeds meer gespecialiseerd in de varkenshouderij, resulterend in een eenmansbedrijf op twee locaties. Anno 2021 hebben we onze tweede locatie afgestoten en hebben we onze stallen omgebouwd naar biologische huisvesting.

Op ons bedrijf houden we een klein aantal zeugen en een bijbehorend aantal vleesvarkens. Kleinschalig, de aantallen zijn afgestemd op hetgeen we aan vlees in onze winkel kunnen verkopen.

De zeugen zitten bij elkaar in één strohok met uitloop naar de wei en de poel. Ze worden gedekt door onze eigen beer. Vlak voordat een zeug moet gaan werpen, verhuist ze naar het kraamhok. Dit is een strohok met biggennest en verharde buiten uitloop. Vanaf ons boederijterras kun je zo in het kraamhok kijken. Als de biggen zijn geboren blijven ze ongeveer 6 weken in het kraamhok bij de zeug. Daarna gaan de biggen naar de biggen afdeling (strohok met verharde buiten uitloop) en de zeug gaat weer terug de groep in bij de andere zeugen. Zijn de biggen groot genoeg, dan gaan ze naar de stal voor de vleesvarkens. Ook dit zijn ruimtes met stro en een verharde buiten uitloop. Hier blijven de varkens totdat ze ongeveer 8 maanden oud zijn.

Onze varkens krijgen veel restproducten te eten uit onze winkel en afgekeurd brood van een bakker uit Doetinchem

Antibiotica vrij

Als de varkens ongeveer 8 maanden jaar oud zijn, worden ze geslacht. We brengen de varkens zelf naar slachterij Heinen in Zelhem, een kwartiertje rijden. Bij Heinen worden de varkens de volgende dag geslacht. Het vlees wordt verpakt, van een barcode voorzien en ingevroren.

Voor het vlees in onze winkel brengen wij regelmatig een varken naar slachterij Heinen in Zelhem. Bij Heinen wordt het varken geslacht, verpakt, ingevroren en van een barcode voorzien.

Het vlees in onze winkel is antibiotica-vrij, maar bovenal erg lekker.

Vlees bestellen

Al ons vlees in porties van ongeveer 500 gram of per 2 stuks verpakt en ingevroren. Wilt u bijvoorbeeld een half varken bestellen, neem dan even contact op met Nico (06-13404702) of vraag ernaar in de winkel.

Close Menu