Skip to main content
search

Bezoek en contact

Boerderij Van Schijndel
Klokkemakersweg 8
7122 KB  Aalten
Openingstijden zichtstal: zomer 10.00 – 20.00 uur, winter 11.00 – 16.00 uur

Over het bedrijf

Martin en René van Schijndel namen de boerderij over van hun vader Jan. Samen leiden ze een akkerbouwbedrijf en vleesvarkenshouderij. Martin en René kopen jonge biggen van andere veehouders. Ze groeien bij hen op tot volwassen varkens. De Van Schijndels houden ervan om goed te kijken naar wat consumenten willen. Daarom is hun nieuwste stal ingericht als wroetstal met een zichtruimte. Daar mag iedereen elke dag gratis, zonder afspraak naar de varkens kijken.

Een kijkje op de boerderij

Zichtstal

Bij de familie Van Schijndel draait alles om het gezond laten opgroeien van varkens volgens de eisen van het Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming. Als de dieren groot genoeg zijn gaan ze naar de slacht. De vleesvarkens van Martin en René van Schijndel leven in een zogenaamde wroetstal met een dikke laag strooisel van koolzaadstro en zaagsel. Daarin kunnen de dieren naar hartenlust wroeten, luieren en spelen. De dikke laag strooisel absorbeert de urine van de varkens waardoor de uitstoot van ammoniak wordt beperkt.

De huisvesting voor de dieren is ingericht met een speciaal varkenstoilet. Varkenshouders René en Martin van Schijndel leren hun varkens om daar hun behoefte te doen. Zo blijft hun verblijf netjes en schoon. De varkens leven in comfortabele stallen waar altijd het perfecte klimaat heerst. Voor elke dier is er dagelijks een portie voer met precies de juiste vitaminen, mineralen en de juiste hoeveelheid energie. Het houdt de dieren gezond en in topconditie. Doordat de Van Schijndels een dikke laag strooisel in hun stal gebruiken, ontstaat er automatisch een  dikke mest die extra waardevol is als meststof en bodemverbeteraar in de land- en tuinbouw.

Op en rond het erf van de familie Van Schijndel

De zichtstal van de familie van Schijndel ligt tussen knooppunt 27 en knooppunt 60 in buurtschap IJzelo (Aalten). Op het erf staat een picknickbankje. Het is daardoor een gezellige bestemming voor een wandel- of fietstocht.

Close Menu