Skip to main content
search

Bezoek en contact

Op de Nieuwekampen
Nieuwekampen 34
5382 JN  Vinkel
Website: www.opdenieuwekampen.nl
E-mail: info@opdenieuwekampen.nl, Facebook: IJsboerderij Op de Nieuwekampen Vinkel
Openingstijden. Zomer: 10 – 20 uur. Winter: 10 – 17 uur.

Groepen en scholen

Wij ontvangen op afspraak met veel plezier groepen en scholen, om uitleg te geven over onze boerderij.

Onze boerderij

Eddy en Sjannie Leeyen runnen samen met hun zonen Rens en Guus een vermeerderingsbedrijf. Naast dit vermeerderingsbedrijf runt Sjannie ook een IJsboerderij. Hier vertelt zij ook met passie over de varkenshouderij, maar ook over de andere onderdelen van de boerderij. Zo vertelt zij over wat wij met de melk doen van het kleine aantal koeien dat er op de boerderij rondloopt. Die gebruiken wij voor het maken van ons eigen ijs. Ook vertelt zij over de groenten die er groeien. Dit alles doen wij om mensen meer zicht te geven op hoe het eraan toegaat op de boerderij.

Een vermeerderingsbedrijf houdt in dat bij ons de biggetjes worden geboren. Het vermeerderingsbedrijf bestaat uit 950 zeugen. Wij zijn geen gesloten bedrijf, dit wil zeggen dat wij de varkens niet houden tot ze groot zijn, bij ons gaan ze weg als ze 10 weken oud zijn. Dan gaan ze naar een vleesvarkenshouderij. Daar groeien ze verder op.

De laatste jaren zijn wij enorm gegroeid, doordat Rens en Guus ook in het bedrijf zijn gekomen. Er worden op onze boerderij elke week nieuwe biggen geboren, in onze zichtstal zijn dan ook altijd pasgeboren biggen te zien.

Wij hebben een zichtstal waar je de kraamstal ziet, je ziet hier de pasgeboren biggen bij de moeder liggen. Onder elk raam hangen ook bordjes, waarop er varkensweetjes te lezen zijn. Als onze ijsboerderij open is, dan is er binnen ook een kraamhok van heel dichtbij te zien. Hier ligt één zeug met haar biggen. Bij onze zichtstal spelen de filmpjes van VarkensVragen, zodat je voorzien wordt van informatie over wat er te zien is. Ook voorzien wij je altijd graag van een antwoord op je vragen.

Bij onze ijsboerderij hebben wij een winkeltje, in dit winkeltje verkopen wij ook ons eigen vlees. Voor een kijkje in onze ijsboerderij zijn wij in de zomer elke dag geopend van 10.00 tot 20.00 uur open en in de winter op vrijdag van 13.30 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Close Menu