Skip to main content
search

Bezoek en contact

Boerderij An’n Dwarsdiek
Dwarsdijk 3
7731 RV  Ommen
Openingstijden zichtstal: zomer 10.00 – 20.00 uur, winter 11.00 – 16.00 uur

Over het bedrijf

De familie Schuldink leidt al voor de derde generatie een boerderij aan de Dwarsdijk in Ommen. De familie specialiseerde zich in het vermeerderen van varkens. Op hun boerderij leven zeugen die regelmatig jonge biggetjes krijgen. De familie Schuldink wil iedereen graag laten zien hoe varkens leven op hun boerderij. Daarom richtte ze drie speciale zichtruimtes in waar je elke dag gratis, zonder afspraak terecht kunt.

Een kijkje op de boerderij

In de drie zichtruimtes met informatieborden heb je vrij toegang om naar de varkens te kijken. In de stal voor dragende zeugen zie je zwangere varkens in een grote ruimte vrij rond snuffelen. Ze leven in groepen en luieren en slapen veel. De varkens dragen gele radiofrequentie chips in hun oren die alle informatie over het varken bevatten. Onder andere de voerstations in de stal gebruiken deze gegevens om elk varken precies de juiste soort en hoeveelheid voer te geven. Zo blijven varkens gezond en in topconditie.

In de kraamstal worden de biggetjes geboren. Welk geluk heeft is daar ook écht getuigen van. Het is prachtig om te zien hoe de kleine biggetjes er drinken bij de moeder. In de kraamstal verblijven moedervarkens en hun biggetjes tijdelijk in speciale kraamhokken. Deze hokken zorgen ervoor dat de grote zeug niet per ongeluk op hun kleintjes gaat liggen. In een andere zichtruimte zie je hoe biggen van vier tot tien weken al zelfstandig leven zonder de zorg van hun moeder. In de ruimte voor gespeende biggen kun je goed zien hoe speels en actief jonge varkens zijn.

Op en rond het erf van de familie Schuldink

De stal van de familie Schuldink is een gezellige bestemming voor een wandel- of fietstocht. Op het erf staat een picknickbankje.

Close Menu