Skip to main content
search

Bezoek en contact

Boerderij Het Belvershuys
Belversestraat 31
5076 PW  Haaren
Openingstijden: zomer 8.00-20.00, winter: gesloten.
Website: www.hetbelvershuys.nl en www.witloxfokvarkens.nl
E-mail: info@belvershuys.nl
Facebook: https://www.facebook.com/hetbelvershuys/

Een kijkje op de boerderij

Bedrijf

René en Miriam Witlox hebben een fokvarkenshouderij. Op hun bedrijf leven moedervarkens die regelmatig biggetjes krijgen. Hun biggen (fokgelten) groeien op met als doel om later zelf ook een leven te gaan leiden als moedervarken. Het werk van de familie Witlox vergt veel kennis over de erfelijkheid en gezondheid van varkens. Boeren die de fokzeugen bij de familie Witlox kopen willen graag sterke, vruchtbare varkens die heel goed voor hun pasgeboren biggetjes zorgen. Zulke dieren fokken is een bijzonder vak.

Zichtstal

Boerderij Het Belvershuys heeft een “Kieketon”. In het kleine huisje dat vlak aan de straat staat, kunnen bezoekers tijdens de zomertijd, vijf films over het bedrijf en de varkenshouderij bekijken via een touchscreen. De films geven onder andere een digitale rondleiding door het bedrijf. Je ziet er de dekstal waar varkens worden bevrucht, de geboorte van biggetjes, hoe jonge biggen opgroeien en hun verhuizing als volwassen moedervarken naar een andere boerderij. René en Miriam Witlox presenteren er ook welke investeringen zij doen om zo goed mogelijk te zorgen voor mensen, dieren en hun omgeving. In de Kieketon kom je te weten welke kenmerken een goed moedervarken heeft. Biggen moeten veilig geboren kunnen worden. Het dier moet voldoende melk geven en een zorgzaam karakter hebben bijvoorbeeld. Verder zijn er nog films over de slachterij en de verschillende soorten vlees die een varken produceert en over het werk van de dierenarts.

Op en rond het erf van boerderij Het Belvershuys

Boerderij Het Belvershuys ligt aan fietsroute “Brabants Mooiste” tussen knooppunt 1 en 2. De familie Witlox verkoopt vlees van haar eigen varkens in de eigen boerderijwinkel Het Belvershuys op het erf van haar boerderij. Daar zijn ook het rundvlees, kip, groenten en boerenproducten uit de eigen regio te koop.

Close Menu