Skip to main content
search

Bezoek en contact

Piggy’s Palace
Bettinkdijk 7
7437 RA  Bathmen
Openingstijden: 7.30 – 17.30 uur
Website: www.biggenknuffelen.nl
E-mail: Erik@piggypalace.eu of Paula@piggypalace.eu
Facebook: piggyspalace

Biggen knuffelen op zaterdagen

Indien u interesse heeft in het biggenknuffelen op zaterdagen, neem dan contact op via Whatsapp naar het nummer 0651371594.

Korte geschiedenis van het bedrijf

Het bedrijf van de familie Stegink, genaamd Piggy’s Palace, bestaat vanaf 2009. Voorheen had de familie Stegink bij hun woonhuis een bedrijf met 250 zeugen.

Op het bedrijf in Bathmen wordt gewerkt met het Piggy’s Palace concept. Dit houdt in dat de biggetjes vanaf een leeftijd van 7 dagen vrij rondlopen tussen de zeugen. Op het bedrijf vind je buitenvarkens. De dieren worden in de buurt geslacht en verkocht aan restaurants en winkels in de buurt.

Erik Stegink en Paula Stegink zijn de eigenaren van Piggy’s Palace. Hun twee kinderen Tim en Bart helpen vaak mee op het bedrijf. Bart wil het bedrijf later graag overnemen en Tim wil graag iets in de handel gaan doen.

Erik houdt van innoveren en van nieuwe dingen proberen. Dit is ook een soort hobby geworden. Hij is in de stal erg druk met het voorkómen van staartbijten. Staartbijten is helaas een probleem dat nog te vaak voorkomt. Erik test van alles uit, om te kijken wat helpt tegen staartbijten.

Een kijkje op de boerderij

In 2008 werd begonnen met de bouw van het bedrijf en in 2009 is het opgeleverd. Op de luchtfoto is het bedrijf te zien. Het bedrijf ligt aan snelweg A1, wat erg makkelijk is voor het vervoer van de dieren. Nadeel is dat andere varkens die over de snelweg worden vervoerd, erg dicht langs de stallen komen. Bij mogelijke dierziekten, kan dat een risico zijn.

Piggy’s Palace staat garant voor eerlijk, lekker en regionaal varkensvlees. Maar ook voor een mooie beleving op een modern innovatief varkensbedrijf. Piggy’s Palace is winnaar van de Agrafiek Award, een prijs voor het meest innovatieve en duurzame varkensbedrijf van Nederland. Het bedrijf verkoopt heerlijk eigen PiPaPorc-vlees.

‘Pig-nick’

Zelf picknicken mag wel, daarvoor staan buiten picknickbankjes en in een schuur bij de kleinste biggetjes meerdere bankstellen. Speciaal voor bezoekers is er een mobiele toiletunit geplaatst waar voor en na het bezoek de handen gedesinfecteerd kunnen worden.

Met de ‘pig-nick’ komt Piggy’sPalace innovatief en creatief uit de hoek. Eerder haalde ondernemer Erik Stegink al de landelijke media met zijn primeur van varkenskaas, en ook de varkensglijbanen op het bedrijf kregen de nodige aandacht. Dagelijks eten 45.000 mensen een stukje varkensvlees van Piggy’s Palace.[] [/]

Over de afzet van vlees heeft Piggy’s Palace geen klagen, ook in coronatijd lopen de verkopen door. Er zijn horecazaken die meer afnemen dan ooit tevoren. Varkensvleesproducten, als schnitzels en spareribs, zijn eenvoudig te bereiden. Restaurants die nu bezorgen of maaltijden laten afhalen, maken daar veel gebruik van, aldus ondernemer Erik Stegink.

Wilt u wel eens zien hoe varkens van de glijbaan roetsjen? En wilt u weten hoe het eraan toe gaat op dit bedrijf? En of er smaakverschil is tussen binnen- en buitenvarkens? Ontdek het allemaal op dit bedrijf!

Close Menu