Skip to main content
search

Bezoek en contact

Beemsterlant’s Varken
Hobrederweg 40a
1462 LK Middenbeemster
Openingstijden: zomer 10.00-20.00 winter 10.00-16.00 uur
Website: www.beemsterlantsvarken.nl
E-mail: info@beemsterlantsvarken.nl
Facebook en Instagram: Beemsterlant’s varken

Scholen en groepen

Scholen en groepen zijn op afspraak van harte welkom voor een rondleiding of excursie.

Bekijk de video over het bedrijf

Een kijkje op de boerderij

Arie-jan, Yvonne en Tim van der Mark hebben sinds 1982 een varkensboerderij in de Beemster. Ze begonnen als reguliere varkenshouder, maar in 2004 kwam daar verandering in. De familie Van der Mark begon als één van de eerste varkensboeren in Nederland met de ontwikkeling van haar eigen streekproduct: “Het Beemsterlant’s Varken”. Ze vonden dat het anders moest en ze zich wilden onderscheiden. In 2012 heeft de jongste zoon (Tim van der Mark) besloten het bedrijf over te nemen en Het Beemsterlant’s Varken voort te zetten.

Het Beemsterlant’s Varken onderscheidt zich door de korte ketens. Het grootste deel van het voer van de varkens komt uit de Beemster polder zelf. Deze granen worden op de boerderij van de familie Van der Mark verwerkt tot voer voor haar varkens. In de zichtstal zie je zeugen liggen in een strostal. Hier wroeten ze en kunnen ze heerlijk languit liggen. Dit stro is een restproduct van de graanstengel. Zo worden ook de niet eetbare bestanddelen van het graan gebruikt door het Beemsterlant’s varken. De strorijke mest die de varkens produceren wordt uitgereden over het land van de akkerbouwer die de granen teelt. De strorijke mest zorgt voor vruchtbare grond zodat er volgend jaar weer gewassen op kunnen groeien.

Bij Arie-Jan, Yvonne en Tim van der Mark is iedereen welkom om een kijkje te nemen op de boerderij. Er zijn diverse plekken waar je van achter glas in de stal kunt kijken. Je ziet er de pas gebogen biggen, de grotere biggen en de zeugen in de strostal. Zeven dagen in de week is de boerderij open voor bezoek. Misschien zie je wel pasgeboren biggetjes. Overal hangen informatieborden over de varkenshouderij. Wil je niets missen van de verhalen en informatie over deze varkens? Like dan de facebook pagina of het Instagram account van het Beemsterlant’s varken.

Close Menu