Skip to main content
search

Goede zorg voor de varkens

Goede zorg voor de varkens dat is waar een varkenshouder altijd mee bezig is. Een varkenshouder doet zijn best om het varken te voorzien in de basisbehoeften, maar daarnaast ook aanvullende voorzieningen. Een varken heeft in de verschillende fases van zijn leven verschillende behoeftes, een varkenshouder sluit aan bij deze behoeftes.

Er zijn in Nederland verschillende manieren waarop varkens gehouden worden. Naast de gangbare bedrijven zijn er ook bedrijven die extra aanvullingen doen op de gangbare voorzieningen die alle varkens in Nederland krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de bedrijven voor het Beter leven keurmerk, verschillende concepten en de biologische varkenshouderij. Ieder concept maakt eigen keuzes in de zorg voor de varkens.

Maar er is één ding dat alle varkenshouders gemeen hebben en dat is goede zorg bieden voor de varkens.

Wil je zelf ook zien hoe de varkenshouderij in Nederland werkt? Neem dan een kijkje bij een van onze zichtstallen of bezoek een van de deelnemers tijdens het Weekend van het Varken 2023!

dierenwelzijn

Video's Varkensvragen

We vertellen graag alles wat jij wilt weten in onze Video’s Varkensvragen! Bekijk zo thuis vanaf de bank bij de varkenshouderij in de stal en kom van alles te weten!

Bekijk alle video’s

Wie zorgt er voor de varkens?

Waar worden biggetjes geboren?

Bezoeklocaties

Wil je zelf zien hoe een varken leeft of meer te weten komen over de varkenshouderij?  Wij hebben meerdere zichtstallen, PR locaties, educatieboeren en boerderijwinkels geselecteerd.

Kom eens langs!

Filter op
Close Menu