Skip to main content
search

Bezoek en contact

Boschhoeve

Neersteindsestraat 3

6631 KD in Horssen

Openingstijden op reservering/aanmelding

Een kijkje op het bedrijf!

In het prachtige Land van Maas en Waal ligt in Horssen varkensbedrijf de Boschhoeve. Op dit familiebedrijf dat wordt gerund door Toon, Bea en Mark, worden het hele jaar  biggetjes geboren. Zij willen graag laten zien hoe het er op de boerderij aan toe gaat en kinderen leren waar hun eten vandaan komt. Echte boeren met passie dus waar het dier en de omgeving centraal staan! En iedereen is van harte welkom op boerderijterras Bij ons Bee om te genieten van heerlijke appeltaart of lekker boerderij-ijs!

Een echt familiebedrijf

In 1990 hebben Bea en Toon het bedrijf overgenomen van de ouders van Toon. Het bedrijf bestaat al lang, de moeder van Toon is op het bedrijf geboren. Destijds was het een gemengd bedrijf met varkens, koeien, kippen en fruit. Toon en Bea hebben de koeien en varkens overgenomen en sinds 1993 richten ze zich helemaal op de varkens. Bea en Toon hebben vier zonen waarvan de oudste, Mark, meewerkt in het bedrijf. De andere drie zonen helpen als het nodig is.

Op het bedrijf worden zeugen gehouden en deze zeugen krijgen gemiddeld twee keer per jaar biggetjes. Deze biggen blijven op de boerderij tot ze 10 weken oud zijn. Daarna gaan ze naar een vleesvarkensbedrijf om verder te groeien.

Genieten voor jong en oud op het boerderijterras

Bij de boerderij ligt boerderijterras Bij ons Bee en dat is een heerlijk plekje. De boerderij ligt op een mooie locatie en vanaf hier kan je zo het Horssense Bos in voor een heerlijke wandeling. Ook kan je hier starten met Boerenwandelpad De Uitloper, een wandeling dwars over boerenland. Wil je het Land van Maas en Waal liever op de fiets ontdekken? Bij ons Bee ligt tussen twee fietsknooppunten in dus ook tijdens een mooie fietstocht is even stoppen voor een lekker stuk appeltaart of heerlijk boerderij-ijs een echte aanrader! En kom je met de auto? Er is genoeg plek om de auto te parkeren.

Het terras is mooi gelegen onder een mooie notenboom. Op prachtig servies krijg je zelfgebakken appeltaart met een heerlijk drankje geserveerd. Je komt hier even helemaal tot rust. Ben je samen met de kinderen? Die vermaken zich hier prima met een spelletje. Zo kunnen ze ringen gooien op een prachtig houten varken. En natuurlijk hoort een lekker boerderij-ijsje erbij!

Als het weer even wat minder is dan kan je binnen ook genieten een hapje en een drankje. In de gezellige ontvangstruimte kom je van alles te weten over de varkens. En wil je de varkens ook zien? Het is mogelijk om via een raam een kijkje te nemen in de varkensstal met de biggetjes.

Ook met een groep ben je hier van harte welkom. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk. Zo kan je hier genieten van een heerlijke high tea maar ook een barbecue of een echte boerenlunch zijn hier mogelijk.

Met de klas naar de boerderij

De Boschhoeve is een Klassenboer. Schoolklassen zijn van harte welkom op deze boerderij. Veel kinderen zijn nog nooit op een boerderij geweest en ontdekken op deze manier waar bijvoorbeeld het vlees dat zij eten vandaan komt. Een bezoek aan de boerderij is voor kinderen dus erg leerzaam maar vooral ook heel erg leuk. Op de Boschhoeve gaan de kinderen de stallen in, mogen knuffelen met de biggen en misschien worden er wel biggetjes geboren!

De Boschhoeve is ook aangesloten bij Boert Bewust. Ze zijn betrokken bij de samenleving, zijn trots op hun bedrijf en willen dat ook graag laten zien. Daarom is iedereen van harte welkom op het bedrijf om meer te weten te komen over de varkens en natuurlijk ook om te genieten op boerderijterras Bij ons Bee!

Close Menu