Skip to main content
search

Bezoek en contact

Varkensbedrijf familie Nijhof
Oude Boekeloseweg 112
7482 Sh Haaksbergen

Mail: carin.nijhof@hotmail.com

Over het bedrijf

 

Jan en Carinne Nijhof zijn in 1986 begonnen met het houden van varkens. Deze passie hebben ze meegegeven aan hun zoon Luuk en dochter Femke. Het verzorgen van de varkens doen we niet alleen. We bieden werkgelegenheid aan 2 fulltime en een aantal parttime medewerker. Daarnaast werken we met weekendhulpen, jongeren uit de omgeving die op zoek zijn naar een bijbaan.

Een kijkje op de boerderij

Op het bedrijf van de familie Nijhof worden er elke week biggetjes geboren en die worden verzorgt met veel liefde en aandacht tot ze 120 kg wegen. Bij ons staat dierenwelzijn en werkplezier voorop. We geven onze dieren zoveel mogelijk bewegingsvrijheid. De varkens die dragend zijn liggen in een ruimte met soortgenoten, ze kunnen hier vrij rondlopen, eten, drinken en chillen wanneer zij dat willen.

De moeders mogen 5 dagen nadat ze biggen hebben gekregen, vrij rondlopen. De pasgeboren biggen hebben hun eigen “nanny”. Dat is een warmwaterbed met een nachtlampje erin. Het is hier lekker warm, veilig en onder het toezicht van hun moeder. Die kan ze wel zien vanuit de gezamenlijke ruimte zien maar ze kan er niet bij in gaan liggen, dit is voor hun eigen veiligheid. De biggen kunnen naar haar toe als ze dorst hebben of gewoon lekker willen spelen of voor een knuffel of kusje.

Als de biggen groot genoeg zijn om zelfstandig te leven komen ze in groepsverblijven terecht met leeftijdsgenoten. Hier kunnen ze chillen, eten, drinken, spelen en slapen wanneer zij dat willen.

Vervolgens verhuizen ze als ze 25 kg wegen voor de laatste keer naar een nieuw verblijf. Hier worden ze verzorgd tot ze 120 kg wegen.

Alle dieren hebben de mogelijkheid om hun natuurlijke gedrag te kunnen uiten. We bieden speelmateriaal zoals bijtkettingen, speelbal en een jutte zak aan en gehakseld stro, zodat het varken kan wroeten als die daar behoefte aan heeft.

Bij onze boerderij is een zichtstal, deze is dagelijks geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Je kunt er vrij binnenlopen en een kijkje nemen. Hier ziet u de pasgeboren biggen met hun moeders. Er hangen allemaal informatie borden met wat je ziet in het verblijf. Ook hangt er een tv met filmpjes over de varkenshouderij.

Graag zien we jullie in onze zichtstal!

Scholen en groepen

Wij ontvangen op afspraak met veel plezier groepen en schoolklassen, om uitleg te geven over onze mooie boerderij. Voor meer informatie stuur gerust een email.

Close Menu