Skip to main content
search

Boeren houden van varkens

De boer heeft een diepe liefde voor zijn dieren en deze genegenheid heeft verschillende redenen. Hij beseft dat het welzijn en de gezondheid van zijn dieren rechtstreeks van invloed zijn op de kwaliteit en productiviteit van zijn boerderij.

Bovendien heeft de boer vaak een sterke band met zijn dieren. Hij zorgt dagelijks voor hen, voedt ze, biedt ze onderdak en zorgt voor hun gezondheid. Door deze nauwe interactie ontstaat er een band van vertrouwen en wederzijdse afhankelijkheid. De boer kent zijn dieren, hun persoonlijkheden en individuele behoeften. Hij ziet hen groeien en gedijen, en dat geeft hem voldoening en trots.

Daarnaast begrijpt de boer ook dat zijn dieren levende wezens zijn met gevoelens en emoties. Hij heeft respect voor hun intrinsieke waarde en streeft ernaar om hen een goed leven te bieden. De boer zorgt voor een comfortabele leefomgeving, biedt voldoende voeding en water, en neemt maatregelen om hun gezondheid en welzijn te waarborgen.

Kortom: Boeren houden van varkens!

Boeren houden van varkens

Trotse Jonge Boeren

Trotse Jonge Boeren zet zich actief in om iedere boer en burger te inspireren, onderwijzen en enthousiasmeren om trots te zijn op de boeren en de agri- en foodsector. Trotse Jonge Boeren zijn trots op hun vak en willen laten zien waarom het werk van de agrarische sector belangrijk is voor de maatschappij.

Video's Varkensvragen

We vertellen graag alles wat jij wilt weten in onze Video’s Varkensvragen! Bekijk zo thuis vanaf de bank bij de varkenshouderij in de stal en kom van alles te weten!

Bekijk alle video’s

Wie zorgt er voor de varkens?

Wat doet een boer?

Bezoeklocaties

Wil je zelf zien hoe een varken leeft of meer te weten komen over de varkenshouderij?  Wij hebben meerdere zichtstallen, PR locaties, educatieboeren en boerderijwinkels geselecteerd.

Kom eens langs!

Filter op
Close Menu