Skip to main content
search

Mijn naam is Rhodee Kroese, ik ben 20 jaar en woon al mijn hele leven in Marle, Hellendoorn met mijn 4 zusjes en ouders. Thuis hebben wij een gemengd bedrijf met melkvee en vleesvarkens. Wij melken ongeveer 150 koeien en houden ongeveer 1400 varkens.

Doordeweeks ben ik in Dronten te vinden, want hier volg ik de studie: varkens- en pluimveehouderij, en in het weekend werk ik op een vleesvarkensbedrijf.

Ik ben een heuse kwebbelkont en wil daarom later ook graag wat met praten doen. Zo lijkt het mij leuk om docent varkenshouderij te worden! Mijn passie voor varkens is pas gekomen toen ik moest bedenken welke studie ik ging doen. Vroeger als klein meisje hielp ik mijn vader wel vaak op de boerderij, maar na een tijdje is dat een beetje vervallen. Toch bedacht ik mij gelukkig (!) dat de varkens wel echt super leuk zijn en dat ik hier in verder wilde leren. Dus zo gezegd, zo gedaan!

Het mooiste aan de varkens vind ik het gedrag van de dieren en dat ze lekker eigenwijs zijn (Dat past wel bij mij). Ook vind ik het leuk om vrij snel resultaat te zien, de werkzaamheden eromheen en het werken in details. Wel is het nu door de hoge voerkosten en regelgevingen af en toe een strijd om positief te blijven, maar hier moeten we ons zelf maar doorheen slepen!

Als ik naar de boeren in Nederland kijk ben ik trots op de wijze van produceren, de omgang met de dieren op gebied van welzijn en de saamhorigheid zoals de meesten dat hebben gevoeld tijdens de boerenprotesten bijvoorbeeld. Helaas is het imago van onze sector niet zoals de meesten dat zouden willen, daarom zet ik mij hier ook graag voor in! Zo heb ik vlogs gemaakt en ben ik bezig met Tiktoks maken voor The Pigstory.

Close Menu