Skip to main content
search

Bezoek en contact

PorcusCampus
Kloosterdreef 5
5735SJ Aarle rixtel

Openingstijden; Zaterdag middag en woensdag middag; op afspraak en reserveringen.

Website: https://porcuscampus.nl/
E-mail: info@porcuscampus.nl
Facebook: https://www.facebook.com/CampusPorcus

De reis van nieuwe verbindingen door fam. Rooijakkers.

Het verhaal van Maarten en John Rooijakkers die  hun hele leven al boer zijn  geweest.
Een   jongetje van 11 jaar kwam 20 jaar geleden  met zijn klas op bezoek naar ons varkensbedrijf. Vanuit onze skybox was een mooi uitzicht op de varkens. De kinderen waren verwonderd  over wat ze hoorde en zagen.  Ze vonden het geweldig om de varkens door de ramen te kunnen zien.   En na ons verhaal mochten de kinderen vragen stellen aan de boer. Het jongetje vroeg waar wij de varkens begraven als ze dood zijn. Wij  vertelde hem dat we de varkens niet mogen begraven en dat de varkens bestemd zijn voor de productie van vlees. Hij wist dit  niet. Hij wist eigenlijk niet waarom wij varkens hielden.  Het was voor ons toch wel verontrustend  te merken dat de kennis over waar ons voedsel vandaan komt hard achteruit holt. Niet zo raar omdat de kennis over waar ons voedsel vandaan komt steeds minder op scholen of thuis aanwezig is. Terwijl voedsel toch een belangrijk onderdeel is van ons bestaan.
Daarom hebben we besloten om in 2020 ons varkensbedrijf om te bouwen naar een recreatief belevingscentrum; PorcusCampus. Het 11 jarig jongetje van toen is nu zelf vader van kinderen en kan   bij PorcusCampus  op een leuke en recreatieve  manier kennis maken met onze verschillende varkens rassen. Door de vernieuwde skybox kunnen ze  16 verschillende varkensrassen zien, die eigenlijk allen  ieder hun eigen verhaal vertellen over hun afkomst, cultuur, productie en consumptie wijze. Door het directe contact kan iedereen  op een eenvoudige en leuke manier kennis krijgen over waar hun voedsel vandaan komt.

Wat heeft PorcusCampus nog meer te bieden?

Alles draait om de varkens. Je kunt zelfs boven de varkens slapen in luxe hotelkamers, waarbij iedere kamer een thema herbergt wat speciaal op varkens van toepassing is. Vergaderen kun je ook bij PorcusCampus met uitzicht en informatie over onze varkens rassen.  Je kunt zelfs eigenaar worden van een van de varkensrassen. En voor ontspanning en beleving is er een grote evenementen hal waar ook onze varkens in terug re vinden zijn.

Sinds 1999 exploiteren de gebroeders Maarten en John Rooijakkers samen met hun echtgenotes een varkensfokbedrijf in Aarle-Rixtel. In 2001 openden zij de eerste zichtstal met skybox van Nederland. Inmiddels hebben meer dan 200.000 mensen het bedrijf bezocht. Het bedrijf produceert onder het Beter Leven Keurmerk en is producent van het merk Hoevenaer van Heihoef BV.

In 2019 is het besluit genomen om het varkensfokbedrijf in Aarle-Rixtel om te vormen naar een nieuwe recreatieve vorm van varkens houden. Dit sluit aan bij onze passie van andere activiteiten die passen bij de omgeving, markt en maatschappij. Op een aantal locaties met zichtstal in de omgeving van Aarle-Rixtel, blijven de gebroeders nog varkens produceren onder het merk van Heihoef onder het Beter Leven Keurmerk.

Varkensrassen

PorcusCampus heeft zo’n 16 verschillende varkensrassen ter beschikking.
Het belevingdcentrum is gelegen in het mooie buitengebied van Aarle-Rixtel in een toeristische omgeving. Op de boerderij werden voorheen op een professionele manier varkens gehouden. Porcuscampus biedt nu verschillende activiteiten voor burgers, toeristen, agrarische sector en periferie, scholieren en studenten aan. Varkens van verschillende rassen vervullen hierin een centrale rol. Ontdek, ontmoet en omarm!
PorcusCampus houdt varkens van diverse rassen zoals: Gloucester Old Spot, Berkshire, Saddleback, Tamworth, Hampshire, Pitrain, York, Large Black, Oxford Sandy and Black, Duroc, Nederlands landvarken, Mangalitsa, Kune Kune, Bonte Bentheimer, Iberico en de Meishan.
De varkens zijn gehuisvest in een ruime strostal. Er is een overdekte evenementen hal waar onze varkens ook in terug te vinden zijn

Mogelijkheden bij PorcusCampus 

*   Varkens kijken
*   Varkens knuffelen
*   Vlees verkoop
*   Houden van eigen varken
*   Excursies
*   Overnachten
*   Vergaderen
*   Speel/evenementen hal

Close Menu