Skip to main content
search

Bezoek en contact

Varkensbedrijf familie Rientjes
Hofmeijersweg 18
8102 PB  Raalte

Dit betreft een varkens- en akkerbouwbedrijf.

Over het bedrijf

Welkom op ons varkensbedrijf! We zijn familie Rientjes en we hebben in Raalte een varkensbedrijf met akkerbouw. Naast zeugen houden we ook vleesvarkens. Alle dieren zijn bij ons geboren en blijven hun hele leven op ons bedrijf. Samen met onze enthousiaste medewerkers zorgen we er elke dag weer voor dat de varkens goed verzorgd worden. We vinden het belangrijk dat de varkens een goed leven hebben, we houden onze varkens daarom volgens de Beter Leven eisen van de Dierenbescherming. Het verzorgen van de varkens is onze passie!

Een kijkje op de boerderij

Duurzaam omgaan met onze omgeving vinden we heel belangrijk, we proberen zoveel mogelijk de kringloop gesloten te maken. Hierin werken we ook samen met andere ondernemers uit de omgeving. Zo maken we het voer voor onze dieren zelf, grondstoffen zoals maïs, tarwe en gerst komen uit de omgeving. De andere grondstoffen zijn veelal reststromen uit de levensmiddelen industrie, zoals broodmeel, raapschroot, tarwegries, sojaschroot en zonnepitschroot. Naast maïs en granen telen we ook aardappelen en suikerbieten voor menselijke consumptie. De mest van de varkens wordt weer gebruikt om de akkers te bemesten, zodat er goede gewassen op kunnen groeien en de bodem gezond blijft. Tevens zijn we aangesloten bij de Agrarische Natuurvereniging waarbij akkerranden worden aangelegd en weidevogels worden beschermd.

Ook onze eigen energieproductie hoort bij duurzaam produceren, we kunnen 75% van onze eigen energie opwekken doormiddel van zonnepanelen. Verder wordt er warmte teruggewonnen uit de ventilatielucht van de varkens. De uitgaande ventilatielucht wordt door luchtwassers gezuiverd. Hierdoor wordt er weinig ammoniak, stof en geur uitgestoten. We vinden dit belangrijk voor de omgeving.

Bij ons kun je ook zelf naar de varkens komen kijken in Zichtstal Pleegste. De zichtstal is ook beschikbaar als unieke vergaderruimte of voor andere evenementen. Kortom, hier wordt op een transparante wijze smakelijk, gezond en duurzaam varkensvlees geproduceerd!

Close Menu