Skip to main content
search

Mijn naam is Desi Keurntjes, 20 jaar en woon in Dronten en Didam. Mijn ouders hebben een vleesvarkensbedrijf in Didam, waar ik in het weekend woon. Vanwege mijn opleiding woon ik van maandag tot vrijdag in een studentenhuis. Ik volg de opleiding varkens- en pluimveehouderij aan Aeres Hogeschool in Dronten.

In het weekend en de vakanties heb ik een bijbaan op een vermeerderingsbedrijf. Hier ben ik voornamelijk te vinden in de kraamstal. De kraamstal vind ik stiekem veel leuker dan de vleesvarkens. Het werken met varkens vind ik ontzettend leuk om te doen en dit wil ik graag laten zien aan de buitenwereld. Het laten zien aan de buitenwereld is iets wat ik sinds dit jaar opgepakt heb door af en toe bij te springen bij The Pig Story.

Naast de promotie van de sector, is het werken in de kraamstal toch mijn lievelingsbezigheid. In de toekomst hoop ik nog meer kennis op te doen in de kraamstal en hier mensen mee te kunnen adviseren. Over 5 jaar zie ik mijzelf het liefste in de kraamstalbegeleiding.

In de toekomst is het in mijn ogen van belang om de buitenwereld meer kennis te laten maken met de varkenssector. De sector ligt namelijk vaak negatief onder een vergroot glas en dit vind ik erg jammer. De varkenshouderij heeft de afgelopen jaren erg veel vooruitgang geboekt wat betreft kringloop en dierenwelzijn. Dit wil ik graag aan de buitenwereld laten zien. Na het afronden van mijn opleiding zal ik hier mij graag nog wat meer voor in willen zetten.

Ik voel mij zeker een trotse boerin en gelukkig laten steeds meer trotse jonge boeren en boerinnen van zich horen, want we mogen ontzettend trots zijn op onze sector.

Close Menu