Skip to main content
search

Ik ben Luuk Wolters, 23 jaar oud en woon in Hoogeveen (Drenthe). Ik ben daar opgegroeid samen met mijn ouders en 2 zusjes op een agrarisch bedrijf met blank vleeskalveren, vleesvarkens en akkerbouw, met daarnaast een boerderijwinkel waar we het vlees verkopen.

Toen ik een klein jochie was zag ik mijn toekomst nog niet in het boerenleven maar ging ik liever de techniek in. Na een technische opleiding MBO4 gehaald te hebben, heb ik een vervolg opleiding op HBO niveau geprobeerd. Hier kwam ik er al snel achter dat dat niks voor mij was. Ik ben toen thuis komen werken en heb na 2 jaar besloten om de opleiding varkens- en pluimveehouderij aan de Aeres Hogeschool te gaan doen. Ik zit nu inmiddels in het 2e jaar. Door de weeks zit ik in Dronten op kamers, leer ik veel over de sector en leer ik er ook veel mensen kennen.

Wat ik het mooiste vind op het bedrijf is het omgaan met dieren, de verzorging en het groot brengen van de dieren zodat er aan het eind van de ronde weer gezegd kan worden “mooi edoane” (mooi gedaan). Daarnaast vind ik het mooi om te ondernemen, innovaties toe te passen en manieren zoeken om met een lagere kostprijs te produceren.

Over 10 á 15 jaar zie ik mezelf als agrarische ondernemer op het bedrijf van mijn ouders maar eerst ga ik mijn opleiding af maken. Na de opleiding wil ik eerst buiten de deur werken om te kijken wat er nog meer speelt in de sector, mijn kennis te verbreden en een netwerk op te bouwen. Daarnaast denk ik eraan om nog een jaar naar Australië of Nieuw-Zeeland te gaan om ervaring op te doen.

Op de toekomst voorbereiden is in NL altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Met al die veranderingen in de wet- en regelgeving is dat lastig. Toch zal er in de toekomst plek blijven voor boerenbedrijven omdat er altijd vraag zal zijn naar kwalitatief goed voedsel. Hier wil ik graag aan bijdragen en daar ben ik trots op!

Close Menu