Skip to main content
search

Mijn naam is Guus Diepenmaat, 19 jaar oud en woon in Rekken (Achterhoek). Thuis hebben we een Scan en Inseminatie bedrijf, dit houdt in dat we boerderijen bezoeken en hier de zeugen insemineren en varkens of geiten op dracht scannen. Afgelopen jaar ben ik begonnen aan de opleiding Varkens- en Pluimveehouderij aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Hier zit ik op kamers en heb ik het erg naar mijn zin. In de weekenden ben ik werkzaam op een mengvoer bedrijf en spring ik thuis bij waar nodig.

Het boerenleven en alles daaromheen heb ik altijd mooi gevonden, ik ging als kleine jongen veel helpen op verschillende boerderijen in de buurt. Hierdoor heb ik een passie voor de sector opgebouwd en wil hier later graag werkzaam in zijn. Ik geloof dat er in de toekomst ook zeker nog boeren in Nederland zijn en dat hier voldoende werk in is.

Naast mijn studie ga ik graag uit met vrienden en speel ik voetbal, hier spreek ik veel mensen buiten de sector. Het valt me dan op dat sommige mensen ver van de sector af staan en hier eigenlijk wel meer van willen weten. In zulke situaties vind ik het belangrijk mensen het ware verhaal te vertellen en een mooi en eerlijk verhaal aan de mensen mee te geven.

Ondanks de regelgeving die in dit land als maar meer wordt denk ik dat er voldoende agrariërs in Nederland zullen blijven. Het lijkt me daarom ook belangrijk om ons samen hard te maken voor de mooie sector en de kloof tussen boeren en consumenten te verkleinen.

Als jonge ondernemers staan we voor veranderingen en hier moeten we het beste uithalen, wees daarom ook trots op wie je bent en wat je doet. Doe hetgeen waar je passie ligt en laat dit zien!

Wees trots!

Close Menu