Skip to main content
search

Mijn naam is Elsien Hendriks. Ik kom uit Ter Apel en ben 21 jaar. Thuis hebben we een vleesvarkens bedrijf met akkerbouw. Op het mbo heb ik de opleiding akkerbouw gedaan. En nu zit ik in het eerste jaar van het Aeres hogeschool Dronten.

Als ik in het weekend weer thuis ben werk ik op zaterdag bij een slagerij in Nieuw-Weerdingen. Ik doe de verkoop in de winkel. Veder vind ik het ook interessant om bij het uitbenen te zijn en het helpen om vlees winkel klaar te maken. Op zondag en in vakanties werk ik bij een zeugenhouderij in Roswinkel. Hier heb ik het ook erg naar mijn zin. Ik ben voornamelijk werkzaam op kraamstal en bij de biggenstal. Tijdens de oogst seizoenen van de gewassen rij ik mee op kipper. Dit doe ik thuis en bij de buren.

Thuis hebben we de vergunningen rond voor uitbreiding van de vleesvarkens en het bouwen van een zeugen stal. Ik hoop dat we deze toekomst plannen gaan realiseren.

Verder ben ik trots op alle boeren dat ze door zetten na alle nieuwe regels en kritiek die er plaats vind. Zelf heb ik een keer vrienden mee de stal ingenomen en ze vanalles laten zien en verteld. Dit vooral omdat ik trots ben op de varkenshouderij. Ze vonden het erg interessant en hebben een beter beeld van de sector gekregen. Verder hoop ik dat er meer verhalen verteld mogen worden over het feit wat boeren allemaal voor werkzaamheden doen en waarom.

En dat we trots mogen blijven en door blijven zetten voor de boeren sectoren!

Close Menu