Skip to main content
search

Mijn naam is Anouk Stoverink, ik ben 21 jaar oud en woon in het buiten gebied van Ruurlo.

Ik ben nu al een aantal jaar werkzaam in de varkenshouderij op vermeerderings bedrijven.

Wat mij zo trots maakt om een boerin te zijn is om bij te dragen aan het volledige proces van een jong dier tot het moment wanneer ze bij ons vertrekken, en dus uit eindelijk de mens te voorzien van eten.

Zelf kom ik eigenlijk niet van de boerderij. Dieren heb ik altijd al leuk gevonden, en om die reden ben ik naar het Aoc/Zone College gegaan. Tijdens 1 van de lessen zijn we naar een varkenshouderij gegaan. Dit sprak mij zo erg aan dat ik gelijk wist dat ik dit wou gaan doen. Na het Aoc ben ik dan ook naar Aeres gegaan in Barneveld om daar varkenshouderij te gaan studeren. Tijdens deze studie heb ik op meerdere bedrijven stage gelopen, dan zie je pas echt dat iedereen zijn eigen manier van boeren heeft, daar leer je dan ook super veel van natuurlijk.

Ondertusen ben ik al 6 jaar werkzaam in de varkenshouderij en doe dit nog steeds met heel veel plezier. Je ziet van allerlei dingen tijdens dit werk, en zo ook de biggen die worden opgehaald. Dit vond ik vanaf het begin altijd al mooi werk, daarom ben ik nu ook begonnen om zelf mijn vrachtwagen rijbewijs te halen om uiteindelijk zelf ook biggen te kunnen rijden.

De boer is tegenwoordig natuurlijk niet altijd positief in het nieuws geweest, dit vind ik natuurlijk totaal onterecht. Alle boeren houden ziels veel van hun dieren en zouden ze nooit zomaar pijn doen. Ik hoop dat mensen dit zelf ook gaan inzien en gaan beseffen dat wij altijd het beste voor hebben met onze dieren, en om natuurlijk te laten zien hoe de vork echt in de steel zit.

Close Menu