Skip to main content
search

Mijn naam is Niels Teunissen, 19 jaar oud en woon in het plaatsje Wehl. Op het thuisbedrijf hebben wij een gesloten varkensbedrijf met 240 zeugen. Naast de varkens hebben wij nog een kleine akkerbouwtak. Zelf zit ik in het laatste leerjaar van de varkenshouderij opleiding op het Aeres in Barneveld. Door mijn opleiding heb ik al op veel bedrijven mogen kijken, zowel in Nederland als in het buitenland. Ik ben ontzettend blij dat ik de kans heb gekregen om buitenlandstage te mogen lopen. In het voorjaar van 2022 ben ik naar Canada geweest en heb hier een geweldige ervaring gehad. Ik zou het iedereen aanraden om eens in het buitenland stage te lopen als deze kans er is. Ik en heb zo al veel ervaring op kunnen doen in de varkenshouderij. Op de zaterdagen en vakanties werk ik op andere varkensbedrijven, daarnaast spring ik thuis bij.

Van kinds af aan heb ik altijd al passie gehad voor de varkens en hoop hier nog een lange tijd mee door te kunnen gaan. Over 5 jaar zie ik mij zelf nog steeds werkzaam in de varkenshouderij, ondanks de onzekerheid in de sector. Ik blijf positief en zie nog geen bedreigingen om niet verder te gaan met dit mooie vak. Ik doe het werk met veel passie en plezier. Ondanks het werk tussen de varkens, waar ik veel mee bezig ben, vind ik het ook leuk om samen met mijn vrienden een biertje te drinken in het weekend. Hoe ik mij voorbereid op de toekomst, is toch om ondanks tegenslagen/tegenvallers optimistisch te blijven en door te gaan in deze mooie sector. Voor de toekomst vind ik het belangrijk om een brede blik te houden op de sector en geen bedreigingen te zien maar kansen.

Trotse varkenshouders
Close Menu