Skip to main content
search

Mijn naam is Arno de Kleine en ben op dit moment 23 jaar oud. Ik ben woonachtig in de Reiderwolderpolder (Oost Groningen). Van jongs af aan ben ik al in aanraking gekomen met de agrarische sector, wegens dat ik ben opgegroeid op een vleesvarkensbedrijf. De Mbo-opleiding agrarisch loonwerk heb ik afgerond in Groningen en ben daarna gestart met de opleiding Varkens- en pluimveehouderij in Dronten. Later zie ik mijzelf als bedrijfsleider van een varkensbedrijf.   

Ikzelf vind het mooi om bij collega-boeren langs te gaan en dan met name hoe en op wat voor manier hun te werk gaan, zo kun je van anderen leren, het optimale uit jezelf halen en op verschillende gebieden verbeteren. Ik werk namelijk tussen de varkens, koeien, schapen en de kippen. Daarom is geen 1 dag hetzelfde en dat maakt het werk in de sector zo leuk.

De kloof tussen de boer en de burger is te groot, daarom is het belangrijk om met de burgers in gesprek te gaan. Het is belangrijk om aan de buitenwereld te laten zien wat voor iets mooist de agrarische sector te bieden heeft.

Ondanks dat er volop regels bedacht worden in Den Haag denk ik dat de agrarische sector in Nederland toch een toekomst heeft, wegens dat wij koploper zijn in het maken van veilig en duurzaam voedsel.  

Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat er voor iedereen op de wereld elke dag een bordje eten klaar staat.

Voor de toekomstige jonge boer(inn)en moet je kijken waar je passie ligt en datgene laten zien waar je trots op bent.

Wij als boeren (1 grote familie) mogen trots zijn op de sector en staan daarom nooit alleen, want alleen is maar alleen.   

Close Menu