Skip to main content
search

Ik ben Sjoerd Gerrits, 22 jaar. In het mooie land van Maas en Waal mag ik de vleesvarkens op het familiebedrijf mede verzorgen. Daarnaast zit ik in mijn laatste jaar op de HAS in Den Bosch. Ik heb genoten van het opgroeien op het platteland. Een van mijn vroegste herinneringen is dat ik en mijn broertje, samen op het hek, tractors keken op de weilanden om ons huis. Smekende oogjes of we alsjeblieft een rondje mee mochten rijden. Een eigen tractor is er nog steeds niet, maar het genieten van de agrarische sector is gebleven.

Het mooiste moment op ons bedrijf is wanneer er nieuwe biggen aankomen. Dan hebben we het hele weekend met zijn allen hard gewerkt en ligt alles er weer keurig bij. Deze ronde gaat het helemaal goed komen. Het constant zoeken naar de beste omstandigheden voor je dieren ben ik veel tegengekomen bij projecten voor school. De passie en overtuiging waarmee iedere boer hun visie vertelde, zorgde ervoor dat ook ik de liefde voor het vak vond.

Direct na mijn studie wil ik graag in de periferie aan de gang. Op de langere termijn willen mijn broertje en ik samen het bedrijf uitbreiden met een zeugentak. Onze toekomst zie ik in concepten voor de Nederlandse markt. Ik wil graag meedenken over de verwachting die de huidige samenleving aan ons stelt. Deze verwachting zijn soms frustrerend maar bieden zeker ook kansen!

Ik hoop dat we als jonge generatie boeren ons verhaal in volledigheid blijven delen. Ook dingen die beter kunnen moeten bespreekbaar blijven. Als trotse deelnemer in de varkenssector wil ik altijd blijven vertellen hoe en waarom wij dingen doen. Als we dat blijven doen liggen er nog vele mooie jaren in het verschiet.

Trotse jonge varkenshouders
Close Menu