Skip to main content
search

Mijn naam is Lars Luesink. Ik ben 19 jaar oud en heb samen met mijn ouders en broer een gesloten varkenshouderij in Hengelo Gelderland gelegen in de Achterhoek. Thuis hebben wij een echt gezinsbedrijf waar ik dan ook vaak te vinden ben. Om samen met de varkens te zijn.

Toen ik nog een klein kereltje was, ging ik altijd samen met mijn vader mee de stal in om de varkens op berigheid te controleren. Voor die tijd gingen we eerst eventjes bokkenwagen springen in de gang van de kraamstal. Sinds dien ben ik steeds meer gaan helpen met de werkzaamheden op het bedrijf. In de toekomst wanneer school is afgerond, zou ik het varkensbedrijf van mijn ouders dan ook graag voort zetten en mijn eigen biggen blijven fokken.

Het verzorgen van de varkens vind ik fantastisch om mee te maken en kan mijn wekker ook niet vroeg genoeg voor gaan. S’ morgens als ik in de kraamstal kom en er heeft weer een van de mama’s 16 gezonde biggen geworpen kan mijn dag dan ook niet meer stuk!!

Naast het werk op de boerderij ben ik ook altijd in voor een feestje. Samen met mijn vrienden organiseren we verschillende uitstapjes en koffiedrink sessies waar natuurlijk veel over het boerenleven gesproken wordt. Helaas kunnen mijn andere vrienden (de biggetjes) dan niet mee maar die zien we sowieso na de tijd weer.

‘’Het ware verhaal” vertellen is voor mij net als alle collega’s in de agrarische sector een heel belangrijk punt waar we ons met zijn allen ook hard voor mogen maken. De toekomst is niet erg bekend en het is niet heel duidelijk waar we naar toe gaan, maar ik ben en blijf een boer.

Close Menu