Skip to main content
search

Mijn naam is Sydney Schipper, ben 19 jaar oud en ik kom uit Babberich een dorpje in Gelderland. Ik volg de opleiding veehouderij op het Zone college in Doetinchem en zit hier in mijn laatste jaar. Na deze opleiding wil ik graag de opleiding varkens- en pluimveehouderij gaan doen in Dronten. Naast school werk ik in de kraamstal, bij vleesvarkens en melk ik regelmatig.

Voor het werken bij de varkens kun je mij ’s nachts wakker maken, want het bezig zijn met de dieren is mijn grootste passie. Toen ik klein was wilde ik altijd fysiotherapeut worden maar sinds ik stage heb gelopen binnen de agrarische sector, heb ik mijn plekje gevonden.

Over 5 jaar hoop ik mijn HBO diploma te hebben gehaald om vervolgens aan het werk te gaan als adviseur in de voeding of het managen van de kraamstal. Naast mijn toekomstige baan zou ik nog graag in de stal willen blijven werken tussen de biggen. Ik wil graag nog meer ervaring op doen binnen de varkenshouderij, elke dag kom je nieuwe dingen tegen, dit maakt het werk ook heel leuk en leerzaam.

Wat ik graag zou willen veranderen is dat de kloof tussen platteland en stad minder wordt, dat mensen de boeren meer gaan waarderen en in gaan zien dat er zoveel producten geproduceerd worden met producten van de boerderij. Het zou ervoor kunnen zorgen dat het produceren van gezond voedsel minder belemmerd wordt.

Close Menu