Skip to main content
search

Bezoek en contact

Livar
Familie Hoogeveen
Werkmansweg 78
6002 NN Weert

E: info@livar.nl

Kom varkens kijken tijdens het Weekend van het Varken bij familie Hoogeveen in Weert

Op zaterdag 14 september nodigt de familie Hoogeveen in Weert u uit om hun Livar varkens te bekijken en zelf te ervaren hoe het is om varkenshouder te zijn in deze tijd. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij de Livar vleesvarkensboerderij van de familie. Er wordt uitleg gegeven en er zijn diverse leuke activiteiten op het erf. U bent op zaterdag 14 september van 11.00 tot 17.00 uur welkom. Deze open dag is onderdeel van Livar ‘Toer de Boer’ en voor deze open dag dient u zich aan te melden.

Het Livarvarken

Livar is niet zomaar een producent van varkensvlees. Bij Livar draait alles om puurheid en passie, met een maatschappelijke waarde voor zowel mens als milieu. Met respect voor mens, dier en omgeving leveren de Livarvarkens varkensvlees van de hoogste kwaliteit en beste smaak. De Livarvarkens, met hun vrolijke krulstaarten, wroeten in de Limburgse grond en genieten van lokaal geteelde granen. Ze worden grootgebracht volgens een eerlijk concept dat de charme van vroeger combineert met de moderne richtlijnen van nu, en dat proef je!

Beter Leven 3 sterren

Livarvarkens worden gehouden volgens het Beter Leven 3 sterren keurmerk. Dit betekent dat ze zowel binnen als buiten veel ruimte hebben, met genoeg rust en speelmogelijkheden. Binnen hebben ze volop stro om in te liggen. De stal is zo ontworpen dat de varkens zoveel mogelijk keuzevrijheid hebben. De moedervarkens hebben daarnaast toegang tot een wei, waar ze lekker kunnen wroeten.

Geniet van allerlei gezellige activiteiten op het boerenerf

Tijdens de open dag kun je bij familie Hoogeveen kennis maken met de korte keten van Livar. Zo zijn  er standjes aanwezig van Dierenartsencombinatie Zuidoost (varkensgezondheid), Topigs Norsvin(fokkerij/genetica), Vitelia voeders (regionaal voer) en Agroforestry Netwerk Limburg (aanplant walnoten, kastanjes en bessen in de weides van de familie Hoogeveen). Voor de kinderen zal een kids corner ingericht worden, met o.a. een springkussen! Voor de lekkere trek is er Livarvlees te proeven en te koop! Naast dat de familie Livarvarkens heeft, hebben ze ook nog Charolais runderen.

Praktische informatie en aanmeldlink

Het Weekend van het Varken in Weert wordt gehouden op de Werkmansweg 78 en is onderdeel van Livar ‘Toer de Boer’ ter ere van het 25-jarig jubileum van Livar. Je bent welkom op zaterdag 14 september van 11.00 tot 17.00 uur. Het is gratis te bezoeken maar je dient je vooraf wel aan te melden via deze de link: Registratieformulier voor Toer de Boer – Familie Hoogeveen (office.com). Op de website van POV vindt u ook de andere bezoeklocaties en openingstijden van het Weekend van het Varken.

Close Menu