Skip to main content
search

Bezoek en contact

Varkensbedrijf Familie Nijhof
Oude Boekeloseweg 112
7482 Sh Haaksbergen

Mail: carin.nijhof@hotmail.com

Kom varkens kijken tijdens het Weekend van het Varken bij de familie Nijhof in Haaksbergen

Op zaterdag 14 en zondag 15 september nodigt de familie Nijhof in Haaksbergen u uit om hun varken te bekijken en zelf te ervaren hoe het is om varkenshouder te zijn in deze tijd. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen bij het varkensbedrijf van de familie Nijhof. Er wordt uitleg gegeven en er zijn diverse leuke activiteiten op het erf. U bent op zaterdag 14 en zondag 15 september van 10.00 uur tot 16.00 uur welkom.

Een kijkje op de boerderij

Op het bedrijf van de familie Nijhof worden er elke week biggetjes geboren en die worden met veel liefde en aandacht verzorgt. Bij de familie staat dierenwelzijn en werkplezier voorop. Ze geven de dieren zoveel mogelijk bewegingsvrijheid. Zo liggen de varkens die dragend zijn in een ruimte met soortgenoten, waar ze vrij kunnen rondlopen. De moedervarkens mogen 5 dagen nadat ze biggetjes hebben gekregen, vrij rondlopen in het kraamhok. De pasgeboren biggen hebben hun eigen “nanny”. Dat is een warmwaterbed met een nachtlampje erin. Het is hier lekker warm, veilig en onder het toezicht van hun moeder.

Extra aandacht voor dierenwelzijn

Alle dieren hebben de mogelijkheid om hun natuurlijke gedrag te kunnen uiten. We bieden speelmateriaal zoals bijtkettingen, speelbal en een jutte zak aan en gehakseld stro, zodat het varken kan wroeten als die daar behoefte aan heeft.

Duurzaamheid richting toekomst

De familie heeft zonnepanelen op de stal, die zorgen voor de elektriciteit op het bedrijf. Het bedrijf heeft ook een luchtwasser. De warmte die bij de luchtwasser vrijkomt wordt door de warmtewisselaar opgevangen en daarmee worden de “nanny’s” van de pasgeboren biggetjes verwarmd. Met warm weer wordt de kraamstal gekoeld.

Geniet van allerlei gezellige activiteiten op het boerenerf

Tijdens het Weekend van het Varken is er op het erf van de familie Nijhoff van alles te zien en te doen. Zo vertellen de familie en haar medewerkers over hun bedrijf. Vanuit de zichtstal kan iedereen de pasgeboren biggetjes en hun moeders goed zien. Er zullen wat grotere biggetjes zijn waarmee u kan knuffelen, de genaamde pubers.

Praktische informatie

Het Weekend van het Varken in Haaksbergen wordt gehouden aan de Oude Boekeloseweg 112 en is gratis te bezoeken op zaterdag 14 en zondag 15 september van 10.00 uur tot 16.00 uur. Overigens kan iedereen elke dag, gratis en zonder afspraak naar de varkens kijken in de speciale zichtruimte. Op onze website vindt u ook de andere bezoeklocaties en openingstijden van het Weekend van het Varken.

Close Menu