Skip to main content
search

Bezoek en contact

HyCare Proefbedrijf de Raamloop
Leon Rijkers
Raamloop 4
5531 pc Bladel
Soort bedrijf: Hy care

l.rijkers@schippers.eu

weekendvanhetvarken

Kom gezellig varkens kijken tijdens het Weekend van het Varken op het HyCare varkensbedrijf in Bladel op zaterdag 10 en zondag 11 september

Op zaterdag 10 en zondag 11 september kan iedereen bij 14 varkenshouders in heel Nederland varkens komen kijken en er zelf ontdekken hoe het is om in deze tijd een varkensbedrijf te hebben. In Bladel is iedereen welkom in de speciale HyCare stal waar varkens worden gehouden volgens de nieuwste inzichten op het gebied van hygiëne, gezondheid en dierwelzijn. Medewerkers van het varkensbedrijf en toeleveranciers geven er uitleg over de Nederlandse varkenshouderij en organiseren allerlei leuke activiteiten op het erf. U bent hier beide dagen welkom van 11.00 tot 17.00 uur.

Nieuwe inzichten over gezondheid en welzijn bij varkens 

Moderne varkenshouders willen graag laten zien dat het in deze tijd spannend maar ook leuk ondernemen is in een varkensbedrijf. Daarom organiseert The Pig Story op 10 en 11 september een interessante open dag voor jong en oud bij varkenshouderijen in heel Nederland. In Bladel opent HyCare haar varkensbedrijf voor het publiek. De HyCare stal is een voorbeeldstal waar nieuwe manieren om hygiënisch te werken in de varkenshouderij in de praktijk worden gebracht. Veel varkenshouders nemen ideeën of het complete ontwerp van deze stal over om varkens nog gezonder en vitaler te houden. Bezoekers valt het meteen op dat de stal opvallend schoon is. Medewerkers in dit bedrijf wisselen telkens van kleding als ze een andere afdeling van het varkensbedrijf betreden. Dat is tijdens de open dag goed te zien omdat er in elke afdeling een andere kleur kleding wordt gedragen. Varkens leven in verblijven zonder naden, kieren en poriën. Het verblijf van de dieren kan daardoor brandschoon worden gehouden waardoor ziekmakende bacteriën zo min mogelijk kans krijgen. Omdat goed drinken voor varkens erg belangrijk is, worden ook de waterleidingen en drinkwaterbakken steeds goed schoongemaakt en kiemarm gehouden. Varkens drinken daardoor schoon en zuiver water met een frisse smaak. Het stimuleert de dieren om lekker veel te drinken. Om te voorkomen dat muizen of ratten ziektes mee naar binnen nemen, is het erf van deze boerderij op een speciale manier aangeplant en ingericht. Een singel met puntige grassoorten, geurige kruiden en potten die een subtiele brandlucht verspreiden, maken van het erf een onaangename omgeving voor ongedierte. Muizen en ratten worden op een natuurlijke manier verjaagd.

Geniet van allerlei gezellige activiteiten op het boerenerf

Tijdens het Weekend van het Varken kun je in dit varkensbedrijf, varkens kijken vanuit een speciale experience gang met vensters. Bovendien is er op het erf van de HyCare stal van alles te zien en te beleven voor jong en oud. De voerleverancier vertelt over: “Wat eten varkens”. Er zijn varkensspeelgoed en filmpjes over de varkenshouderij te zien. Bezoekers kunnen er producten proeven en er is een springkussen. Het Weekend van het Varken in Bladel wordt gehouden aan Raamloop 4 en is gratis te bezoeken op zaterdag 10 en zondag 11 september van 10.00 tot 16.00 uur. Overigens kan iedereen elke dag, gratis en zonder afspraak naar varkens kijken bij tientallen zichtstalhouders. De adressen en openingstijden van deze zichtstallen vind je op www.thepigstory.nl/zichstallen. Je vindt daar ook de adressen en openingstijden van alle andere Nederlandse varkenshouders die meedoen aan het Weekend van het Varken.
Bekijk de zichtstallen

Weekend van het varken
Close Menu