Skip to main content
search

Bezoek en contact

Op de Nieuwe Kampen
Sjannie Leeyen
Nieuwekampen 34
5382 JN Vinkel
Soort bedrijf: Vermeerderingsbedrijf

e.leeyen@home.nl

Weekend van het varken

Kom gezellig varkens kijken tijdens het Weekend van het Varken bij de familie Leeyen in Vinkel op zaterdag 10 en zondag 11 september

Tijdens het Weekend van het Varken op zaterdag 10 en zondag 11 september kan iedereen bij 14 varkensbedrijven in heel Nederland varkens komen kijken en er zelf ontdekken hoe het is om in deze tijd varkenshouder te zijn. In Vinkel is iedereen welkom bij de familie Leeyen. Zij geeft er zelf uitleg over haar duurzame varkenshouderij en organiseert allerlei leuke activiteiten op haar erf. U bent hier beide dagen welkom van 11.00 tot 17.00 uur.

Pasgeboren biggetjes kijken bij IJsboerderij op de Nieuwenkampen in Vinkel

Moderne varkenshouders willen graag laten zien dat het in deze tijd uitdagend maar ook leuk ondernemen is in de varkenshouderij. Daarom organiseert The Pig Story op 10 en 11 september een interessante open dag voor jong en oud bij varkenshouderijen in heel Nederland. In Vinkel ontvangen Eddy, Sjannie, Rens, Guus en Pleun, bezoekers in hun varkenshouderij met ijsboerderij. De familie Leeyen heeft een zogenaamd vermeerderingsbedrijf. In hun varkenshouderij leven moedervarkens die regelmatig een nestje jonge biggetjes krijgen. In de kraamstal worden varkens en pasgeboren biggetjes intensief verzorgd om hen een goede start te geven. Als de biggen oud genoeg zijn om op eigen benen te staan, verhuizen ze naar een biggenstal om op te groeien tot varkens van ongeveer 25 kilo. Ze worden dan verkocht aan een vleesvarkensbedrijf. Tijdens Weekend van het Varken kan iedereen via speciale kijkvensters een kijkje nemen in de verschillende afdelingen van het vermeerderingsbedrijf. Je ziet er hoe biggetjes worden geboren en opgroeien tot speelse varkens. De moedervarkens en hun kleine biggetjes worden elke dag verzorgd door boer Eddy en zijn zonen Guus en Rens. Je ziet de varkens lekker luieren, eten, drinken, snuffelen en spelen met elkaar en het speciale varkensspeelgoed. Via een speciaal zichtvenster in de ijsboerderij is een zeug met pasgeboren biggetjes van heel dichtbij te zien. Naast de varkensboerderij heeft de familie Leeyen een ijsboerderij met terras. Daar maakt ze zelf ijs van de melk van de koeien die bij het bedrijf grazen.

Geniet van allerlei gezellige activiteiten op het boerenerf

Tijdens het Weekend van het Varken is er van alles te doen op het erf van de familie Leeyen. De familie Leeyen, de dierenarts en de voerleverancier geven graag informatie over de Nederlandse Varkenshouderij. Jonge bezoekers kunnen er ponyrijden, knutselen en schminken. Er is een ballenbak-caravan en een verhalenverteller die de leukste verhalen over varkentjes vertelt. Op het erf van de boerderij kunnen kinderen lekker spelen. Een aantal maal per dag is er een spannende trap-trekker-race voor kinderen. Er is een echte “meet and greet” met Pleun uit de Pig Story filmpjes.

Het Weekend van het Varken

Het Weekend van het Varken in Vinkel wordt gehouden aan de Nieuwenkampen 34 in Vinkel en is gratis te bezoeken op zaterdag 10 en zondag 11 september van 11.00 tot 17.00 uur. Overigens kan iedereen elke dag, gratis en zonder afspraak naar varkens kijken in de speciale zichtruimte van de familie Leeyen en nog tientallen andere zichtstalhouders. De adressen en openingstijden van deze zichtstallen vind je op www.thepigstory.nl/zichtstallen. Je vindt daar ook de adressen en openingstijden van alle andere Nederlandse varkenshouders die meedoen aan het Weekend van het Varken.

Bekijk de zichtstallen

Close Menu