Skip to main content
search

Bezoek en contact

Op de Nieuwe Kampen
Sjannie Leeyen
Nieuwekampen 34
5382 JN Vinkel
Soort bedrijf: Vermeerderingsbedrijf

e.leeyen@home.nl

Weekend van het varken

Kom gezellig varkens kijken tijdens het Weekend van het Varken bij de familie Leeijen in Vinkel op zaterdag 9 en zondag 10 september

Op zaterdag 9 en zondag 10 september kan iedereen bij 10 varkensbedrijven in heel Nederland varkens komen kijken en er zelf ontdekken hoe het is om in deze tijd varkenshouder te zijn. In Vinkel is iedereen welkom bij de familie Leeijen. Zij geeft er zelf uitleg over haar duurzame varkenshouderij en organiseert allerlei leuke activiteiten op haar erf. U bent hier beide dagen welkom van 10.00 tot 16.00 uur.

Boerderij waar biggetjes worden geboren

Moderne varkenshouders willen graag laten zien dat het in deze tijd uitdagend, maar ook leuk ondernemen is in de varkenshouderij. Daarom organiseert The Pig Story op 9 en 10 september een interessante open dag voor jong en oud bij varkenshouderijen in heel Nederland. In Vinkel ontvangen Eddy, Sjannie, Rens, Guus en Pleun, bezoekers in hun varkenshouderij met ijsboerderij. De familie Leeijen heeft een zogenaamd vermeerderingsbedrijf. In hun varkenshouderij leven moedervarkens die regelmatig een nestje jonge biggetjes krijgen. In de kraamstal worden varkens en pasgeboren biggetjes intensief verzorgd om hen een goede start te geven. Als de biggen oud genoeg zijn om op eigen benen te staan. Ze worden dan verkocht aan een vleesvarkensbedrijf om op te groeien tot volwassen dieren.

Pasgeboren biggetjes kijken

Tijdens Weekend van het Varken kan iedereen via speciale kijkvensters een kijkje nemen in de verschillende afdelingen van het vermeerderingsbedrijf. Je ziet er waar de biggetjes worden geboren en waar opgroeien tot speelse varkens. Je ziet de varkens lekker luieren, wroeten, snuffelen en spelen met elkaar én met het speciale varkensspeelgoed. Via een speciaal zichtvenster zijn de zeugen met pasgeboren biggetjes van dichtbij te zien. De varkens worden elke dag verzorgd door boer Eddy en zijn zonen Guus en Rens. Naast de varkensboerderij heeft de familie Leeijen een ijsboerderij met terras. Daar maakt ze zelf ijs van de melk van de koeien die bij het bedrijf grazen.

Geniet van allerlei gezellige activiteiten op het boerenerf

Tijdens het Weekend van het Varken is er van alles te doen op het erf van de familie Leeijen. De familie Leeijen, de dierenarts en de voerleverancier geven graag informatie over de Nederlandse Varkenshouderij. Bezoekers mogen knuffelen met biggetjes en een grote truck voor het vervoer van varkens van binnen en van buiten bekijken. Jonge bezoekers kunnen er knutselen, schminken en springen op een springkussen. Op het erf van de boerderij kunnen kinderen lekker spelen. Een aantal maal per dag is er een spannende trap-trekker-race voor kinderen. Mascottevarkens Piggy en Knorrie kletsen en knuffelen graag met kinderen en gaan met iedereen op de foto. Het Weekend van het Varken in Vinkel wordt gehouden aan de Nieuwenkampen 34 in Vinkel en is gratis te bezoeken op zaterdag 9 en zondag 10 september van 10.00 tot 16.00 uur. Overigens kan iedereen het hele jaar door iedere dag, gratis en zonder afspraak naar varkens kijken in de speciale zichtruimte van de familie Leeijen en nog tientallen andere zichtstalhouders. De adressen en openingstijden van deze zichtstallen vind je op www.thepigstory.nl/zichtstallen. Je vindt daar ook de adressen en openingstijden van alle andere Nederlandse varkenshouders die meedoen aan het Weekend van het Varken.

Bekijk de zichtstallen

Close Menu