Skip to main content
search

Bezoek en contact

Op de Nieuwe Kampen
Sjannie Leeyen
Nieuwekampen 34
5382 JN Vinkel

E: e.leeyen@home.nl

Kom varkens kijken tijdens het Weekend van het Varken bij de familie Leeijen in Vinkel

Op zaterdag 14  en zondag 15 september nodigt de familie Leeijen in Vinkel u uit om hun varkens te bekijken en zelf te ervaren hoe het is om varkenshouder te zijn in deze tijd. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op het varkensbedrijf van familie Leeijen. Er wordt uitleg gegeven over de duurzame varkenshouderij en er zijn diverse leuke activiteiten op het erf. U bent op zaterdag 14 en zondag 15 september van 10.00 uur tot 16.00 uur welkom.

Boerderij waar biggetjes worden geboren

Moderne varkenshouders willen graag laten zien dat het in deze tijd uitdagend, maar ook leuk ondernemen is in de varkenshouderij. Daarom organiseert The Pig Story op 14 en 15 september een interessante open dag voor jong en oud bij varkenshouderijen in heel Nederland. In Vinkel ontvangen Eddy, Sjannie, Rens, Guus en Pleun, bezoekers in hun varkenshouderij met ijsboerderij. De familie Leeijen heeft een zogenaamd vermeerderingsbedrijf. In hun varkenshouderij leven moedervarkens die regelmatig een nestje jonge biggetjes krijgen. In de kraamstal worden varkens en pasgeboren biggetjes intensief verzorgd om hen een goede start te geven. Als de biggen oud genoeg zijn om op eigen benen te staan worden ze verkocht aan een vleesvarkensbedrijf om op te groeien tot volwassen dieren.

Pasgeboren biggetjes kijken

Tijdens Weekend van het Varken kan iedereen via speciale kijkvensters een kijkje nemen in de verschillende afdelingen van het vermeerderingsbedrijf. Je ziet er waar de biggetjes worden geboren en waar opgroeien tot speelse varkens. Je ziet de varkens lekker luieren, wroeten, snuffelen en spelen met elkaar én met het speciale varkensspeelgoed. Via een speciaal zichtvenster zijn de zeugen met pasgeboren biggetjes van dichtbij te zien. De varkens worden elke dag verzorgd door het gezin; Eddy, Sjannie en hun zonen Guus en Rens. Naast de varkensboerderij heeft de familie Leeijen een ijsboerderij met terras. Daar maakt ze zelf ijs van de melk van de koeien die bij het bedrijf grazen.

Geniet van allerlei gezellige activiteiten op het boerenerf

Tijdens het Weekend van het Varken is er van alles te doen op het erf van de familie Leeijen. De familie Leeijen, de dierenarts en de voerleverancier geven graag informatie over de Nederlandse Varkenshouderij. Bezoekers mogen knuffelen met biggetjes en een grote vrachtwagen voor het vervoer van varkens van binnen en van buiten bekijken. Jonge bezoekers kunnen er knutselen, schminken en springen op een springkussen. Op het erf van de boerderij kunnen kinderen lekker spelen. Een aantal maal per dag is er een spannende trap-trekker-race voor kinderen. Mascottevarkens Piggy en Knorrie kletsen en knuffelen graag met kinderen en gaan met iedereen op de foto.

Praktische informatie

Het Weekend van het Varken in Vinkel wordt gehouden aan de Nieuwenkampen 34 in Vinkel en is gratis te bezoeken op zaterdag 14 en zondag 15 september van 10.00 tot 16.00 uur. Op onze website vindt u ook de andere bezoeklocaties en openingstijden van het Weekend van het Varken.

Close Menu