Skip to main content
search

Maron (27 jaar)

Ik ben Maron, 27 jaar en woon in het mooie Brabantse Boerdonk. Samen met Gerrit (vriend), Geert-Jan (schoonvader) en Maarten (schoonbroertje) werk ik op ons biologische varkensbedrijf ?

Tijdens mijn opleiding Food Innovation op de HAS in Den Bosch leerde ik Gerrit kennen. Gerrit besloot uiteindelijk verder te willen ondernemen met een varkensbedrijf. Maar hoe moest dat bedrijf eruit komen te zien? Samen met zijn vader zijn we na veel bezoekjes en gesprekken bij biologisch uit gekomen ?

In 2019 kochten we het bedrijf in Boerdonk en hebben inmiddels alle stallen omgebouwd naar biologisch.

Na eerst nog 3 jaar parttime als productontwikkelaar gewerkt te hebben, bleek mijn passie toch ook meer bij de varkens te liggen? Iedere dag samen werken aan een gezond bedrijf tussen de dieren, dat past mij als gegoten!

Zelf kom ik niet uit een boerengezin. Mijn ouders hadden een interieurzaak, dus het ondernemen zat zeker wel in het bloed. Daarnaast hebben we thuis altijd veel dieren gehad ??? En kan ik mij nog goed herinneren dat ik een tijd gezeurd heb om een varken. Nou dat is gelukt hoor!

Op ons bedrijf hebben we 200 zeugen (moederdieren) en de biggen groeien hier op. Het mooie van biologisch is; de zeugen lopen los in het kraamhok, alle dieren kunnen naar buiten en ze liggen binnen op stro ?

Dit betekend veel uitmesten en instrooien, iedere dag ? Maar een abonnement op de sportschool hebben we dan ook niet meer nodig! ?

Daarnaast hebben we op het erf een kleine boerderijwinkel met selfservice ? Hier kan ik mijn hobby voor eten en mooie producten volledig in kwijt. Ik vertel onze klanten op zaterdagochtend (op zaterdag zijn we bemand open) graag over onze boerderij en het biologisch boeren.
Ook probeer ik regelmatig te vloggen en mensen wat meer te leren over het boerenleven ?

Ik had als klein meisje nooit gedacht boerin te kunnen worden ??‍? Het is hard werken, maar het is het mooiste vak dat er bestaat

varkenshouderij
Close Menu