Skip to main content
search

Mijn naam is Daphne Vliegen, ik ben 25 jaar en woon in Berkelaar. Ik ben altijd al een dierenvriend geweest en dat ben ik nog steeds. Tijdens mijn studie International Food & Agribusiness aan de HAS in Den Bosch ben ik in aanraking gekomen met de varkenshouderij. In het derde jaar heb ik stage gelopen bij verschillende varkenshouderijen. Toen alle stages waren afgerond ben ik begonnen als weekendboerin bij een van de bedrijven waar ik stage gelopen heb. Maar ik was er stiekem ook wel vaak door de week te vinden, tussen de lessen door…

Inmiddels ben ik werkzaam als vakcoördinator bij Vitelia Voeders en in het weekend ben ik te vinden in de stal bij Van Aert VOF in Nederweert, een gesloten bedrijf met 800 zeugen. Hier verzorg met veel passie en plezier de kraamstal. Door de week begeleid ik mijn klanten bij het kiezen van de juiste voeders en voerstrategie om zo de gezondheid en prestaties van hun varkens te optimaliseren. En omdat ik graag de verbinding tussen de praktijk en mijn werk houd, ben ik in het weekend te vinden tussen de biggetjes. Op deze manier ben ik een waardevolle speler in de maatschappij die zorgt voor gezonde, gelukkige varkens en een voedzaam stukje vlees. Daar ben ik trots op!

In de toekomst vind ik het belangrijk dat de boer(inn)en gewaardeerd worden in Nederland en dat we een positief toekomstperspectief krijgen! Hierdoor kunnen wij met zekerheid en positieve motivatie de sector verder ontwikkelen.

Naast dat ik adviseur en weekendboerin ben, heb ik thuis nog een stalletje met cavia’s, genaamd Yoda’s Caviastal. Dit zijn ook zeugen en beren! Zo af en toe heb ik ook een nestje met biggetjes.

Ik wil graag afsluiten met mijn levensmotto ‘Comfort, the Enemy of Progress’. Als je jezelf niet blijft uitdagen om buiten je comfortzone te gaan, kom je nooit een stap verder. Dus blijf in jezelf investeren, doe dingen die je nog nooit gedaan hebt en leer zo elke dag iets nieuws!

Close Menu