Skip to main content
search

Ingrediënten

  • 600 g varkenslapjes
  • Voor de marinade:
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes thijm
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel oregano
  • 6 blaadjes salie
  • Zwarte peper gemalen naar smaak
  • Voor erbij:
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 400 gram Kritharaki
  • 5 takjes verse munt
  • Schil van 1 citroen (geraspt)
  • 160 gram Griekse yoghurt
  • 1 middelgrote rode ui

Tip: Je kan ook een grill(pan) gebruiken in plaats van de BBQ.

  1. Snij de varkenslapjes in stukken van 4 x4 cm.
  2. Meng het vlees met de olie/kruiden marinade.
  3. Laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
  4. Rijg de blokjes aan de vleesspiesen.

Grillen en afmaken:

  1. Haal het vlees 30 minuten van te voren uit de koelkast.
  2. Kritharaki garen zoals beschreven op de verpakking.
  3. Meng de Kritharaki met de muntblaadjes, geraspte citroenschil en olijfolie. Zet apart.
  4. De groenten in plakken van 0.5 cm dik snijden en bestrijken met olijfolie.
  5. De groente grillen op de BBQ en licht bestrooien met zeezout.
  6. Grill het vlees circa 2 tot 3 minuten per kant. Leg de spiesen schuin op het rooster voor een mooi grillpatroon.
  7. Serveer met de groenten en Kitharaki. Garneer de Souflaki met de Griekse yoghurt en rode uien ringen.

Dit is een recept van Vlees.nl

Close Menu