Skip to main content
search

Mijn naam is Linsey Selman, ik ben 24 jaar oud en woon in het Achterhoekse Aalten. Al vanaf kinds af aan ben ik in de stallen tussen de dieren te vinden. Op ons bedrijf hebben wij een varkensvermeerdering met ruim 300 zeugen en als tweede tak een kersenboomgaard van 1,2 ha met een boerderijwinkel. Momenteel ben ik bezig met het afronden van de opleiding Agrarisch ondernemerschap Dier- en Veehouderij op de Aeres in Dronten.  

Wat ons bedrijf uniek maakt is dat wij met een deel van onze zeugen fokken met het zeldzame originele oud Nederlands Landvarken. Van het Nederlands Landvarken zijn er nog maar minder dan 200 zeugen en er zijn geen beren meer op de Ki-stations aanwezig. Zoals mijn vader regelmatig zegt: “Ze zijn nog zeldzamer dan de panda!” Om hier toch mee te kunnen blijven fokken en het Nederlands Landvarken te laten bestaan, gebruiken we diepvriessperma van beren uit de genenbank. (Ook een steentje bijdragen aan het bestaan van het Nederlands Landvarken? Informatie is te vinden op www.nlvarken.nl) 

Om toekomst aan ons bedrijf te geven zijn we momenteel bezig om onze varkens om te schakelen naar biologisch. Wanneer dit lukt wil ik over een aantal jaar graag het bedrijf van mijn ouders overnemen. Tot dit zover is, werk ik met veel plezier tussen de geiten bij geiteninnovatiecentrum De Mekkerhof. Hier houd ik mij onder andere bezig met het werk tussen de geiten en het uitvoeren van onderzoeken. 

Ik geniet van het zien van een mooie toom biggen bij de zeug of het hangen van een mooie tros kersen in de boom. Dit maakt mij ook trots op ons bedrijf.

In onze boerderijwinkel komt een grote variatie aan klanten. Wat ik leuk vind is ons verhaal aan hen te kunnen vertellen en met hen te delen waar ik trots op ben! 

Close Menu