Skip to main content
search

Mijn naam is Marit Krus. Ik ben 15 jaar oud en ben opgegroeid in Didam. Hier hebben wij een vleesvarkensbedrijf & een akkerbouw tak. Ik zit op het Zone College in Doetinchem en zit nu hier nu in het 3e jaar vmbo.

Toen ik nog een klein meisje was, ging ik vaak met mijn vader mee de stal in om de controle te doen.Toch maakte mijn vader zijn rondje vaak alleen af want ik bleef vaak hangen bij de jongere biggen, de grote varkens waren toen nog iets te spannend. Maar nu ik een aantal jaar ouder ben heb ik toch wel passie gekregen voor het helpen binnen het bedrijf.

Ook laat ik af en toe eens wat zien op mijn TiktTok. Want ook ik wil graag laten zien aan een ander hoe het ook kan, en niet alleen de negatieve kant. Ondanks dat de sector erg onder druk staat wil ik graag delen wat er zo mooi is aan ons werk. En ook dat de boer elke dag weer klaarstaat voor ons voedsel.

Naast het boeren en school, ben ik ook graag ergens anders te vinden. Met de vrienden een uitstapje naar de keet hoef je mij geen 2 keer te vragen!

Over 5 jaar heb ik nu nog niet het zicht dat ik ook de richting van de agrarische sector in wil. Dit heeft voor mij ook veel te maken met de onzekerheden van onze toekomst. Mag ik later nog boerin worden?

Ik als trotse boerin, mag zeggen dat ik enorm trots ben op onze boeren & boerinnen!

Trotse varkenshouders
Close Menu