Skip to main content
search

Mijn naam is Stefanie Ikink. Ik ben 23 jaar oud en woonachtig in de mooie Achterhoek, om precies te zijn in Terborg. Van kleins af aan had ik al een grote passie voor dieren en interesse in het boerenleven. Ik ben de enige in de familie die iets met de agrarische sector heeft.

In 2020 ben ik afgestudeerd als paraveterinair. Tijdens de studie ben ik er achter gekomen dat mijn hart op de boerderij ligt. Ik ben daarom na het behalen van mijn diploma ook niet bij een dierenartsenpraktijk terecht gekomen, maar teruggekeerd naar het bedrijf waar ik destijds een half jaar stage heb gelopen: een varkenshouderij. Ervaring met varkens had ik toentertijd niet. Ik had er zelfs nog nooit eentje van dichtbij gezien. Inmiddels werk ik alweer een aantal jaren met veel plezier in de kraamstal. Ik vind het prachtig om te zien als er nieuw leven geboren word en dat ik daar iets aan toe kan voegen door de biggetjes zo goed mogelijk te verzorgen. De hele dag dieren om mij heen hebben, daar word ik gelukkig van.

Naast het werken in de kraamstal ben ik aangesloten bij The Pig Story voor promotie van de sector en ben ik actief in de paardensport. Voor The Pig Story maak ik geregeld filmpjes voor op TikTok, maar ook heb ik geholpen met het maken van een video speciaal voor het onderwijs. Samen met andere varkenshouders willen wij iedereen laten zien hoe mooi ons beroep eigenlijk is. Hoe leuk is dat?

Wat ik geleerd heb door de jaren heen is dat je vooral moet doen waar je passie ligt. Laat zien dat je trots bent op datgeen wat je doet. Hoewel de toekomst voor de agrarische sector onzeker is, ben ik van mening dat als we samen als boeren laten zien dat we trots zijn op de sector, de politiek wel in moet gaan zien hoe speciaal en belangrijk onze sector is. Samen ben je sterker dan alleen!

Close Menu