Skip to main content
search

Dit recept is goed voor 4 personen

Ingrediënten

  • 6 saucijsjes
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 eetlepels chilisaus (zoete)
  • 1 dl dubbeldrank
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olie
  • snufje zout
  • snufje peper (uit de molen)
  • bieslook (verse)
  • satéprikkers

Bereiding

Pel en pers de knoflook boven een kom. Pel en snijd de ui in snippers.

Verhit de olie in een pannetje en bak de ui met de knoflook even glazig. Voeg de saus, de tweedrank, citroensap en de sambal toe en laat alles door en door warm worden. Breng op smaak met zout en peper.

Rol de worsten samen op en zet vast met de satéprikkers. Wel de worst in net niet kokend water in een ruime pan ca. 10 minuten voor. Dep het vlees droog en bestrijk met de olie.

Grill de worst op de barbecue om en om in ca. 15 minuten gaar. Snijd de worst in punten. Serveer samen met de saus en garneer met bieslook.

Lekker met stokbrood met kruidenboter en groene sla.

Bron: vlees.nl

Close Menu