Skip to main content
search

Mijn naam is Thomas Teunissen. Ik ben 24 jaar en afkomstig uit Nieuw-Wehl.(Gelderland)

Thuis hebben wij een varkenshouderij (Firma Teunissen) met 240 fokzeugen, vleesvarkens, een paar schapen, geiten, kippen en 30 hectare grond in gebruik. Wij hebben een gesloten bedrijf dat wil zeggen dat de vermeerdering en het houden van vleesvarkens op het zelfde bedrijf plaatsvinden. En wij uiteindelijk de vleesvarkens verkopen aan de handelaar. (van zaadje tot karbonaadje) Mijn vader   werkt fulltime op de boerderij. Verder springt de rest van het gezin bij wanneer er hulp nodig is. Moeders doet de boekhouding, m’n jongste Broertje Niels Teunissen (19) is veel aanwezig in de stal. Martijn Teunissen (22) helpt vooral met de werkzaamheden op het land. Zelf werk ik als hovenier 36 uur buiten de deur. Daarnaast vind ik het super leuk om bij te springen op de boerderij waar nodig. Zelf ben ik enorm trots op mijn vader, opa en de generaties die voor ons de boerderij hebben gebracht waar we nu staan. Het is voor mij elke dag genieten van de dieren en het werk op het land met de machines in de natuur.

Opa en oma Teunissen wonen 1.5 km verderop op een boerderij waar wij 700 vleesvarkens hebben.

Ook op die locatie kom ik graag om opa en oma te zien en bij te springen waar nodig.

Over 5 jaar hoop ik dat er een duidelijk landbouw beleid is in Nederland. Bovendien ben ik blij met Caroline van de plas (BBB) de politiek van Nederland. De omvang van het bedrijf vind ik op dit moment prima gezien de arbeid die er momenteel beschikbaar is. Wel is het noodzakelijk dat we over een aantal jaar plannen gaan maken. Om een realistisch bedrijf te blijven behouden. Zelf ben ik van mening dat meer grond in gebruik gunstiger is om het bedrijf gezond te houden. Vooral voor het plaatsen van de mest en het verbouwen van eigen voer, zodat we meer kringlooplandbouw hebben.

Ik vind het zelf erg leuk om mensen enthousiast te maken over het leven op de boerderij.

Graag leid ik mensen rond op de FARM om ze een realistisch beeld te geven over de varkenshouderij, en het leven er om heen. Dus stuur mij gerust een berichtje om eens te komen kijken.

Close Menu