Skip to main content
search

Dit recept voor 8 personen

Ingrediënten

Voor de marinade

  • 1 kilo varkenshaas
  • 8 saté stokjes
  • Voor de marinade
  • 1 dl olie
  • 4 eetlepels ketjap
  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 mespuntjes sambal
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theelepels bruine suiker

Voor de pindasaus

  • Voor de pindasaus
  • 10 gram boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 1/2 theelepel bruine suiker
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 3 eetlepels pindakaas met stukjes noot
  • Snufje zout

Bereiding

Marineren

  1. Meng voor de marinade de olie, ketjap, citroensap, sambal, geplette knoflook en bruine suiker door elkaar.
  2. Snij de varkenshaas in blokjes van 2 bij 2 cm.
  3. Leg de blokjes varkenshaas in 2/3 van de marinade en laat dit afgedekt in de koelkast 2 uur marineren.
  4. Leg de saté stokjes in koud water.

Pindasaus maken

  1. Fruit voor de pindasaus de fijngehakte knoflook in de boter aan.
  2. Voeg de sambal en bruine suiker toe en roer het even.
  3. Doe de kokosmelk erbij en laat deze al roerend warm worden.
  4. Voeg de pindakaas toe, roer tot een gladde pindasaus en breng eventueel op smaak met zout.

Saté grillen

  1. Verwarm de BBQ voor op 220-250˚C.
  2. Haal het vlees uit de marinade en rijg het aan de stokjes.
  3. Gril het vlees tot het gaar is. Gebruik hiervoor een kerntemperatuurmeter of test met de hand.
  4. Bestrijk onder het grillen het vlees zo nu en dan met de overgebleven marinade.

Lekker met nasi en sperzieboontjes.

Bron: vlees.nl

Close Menu