Skip to main content
search

Weekend…. voor ons is dat anders dan voor de meesten van ons. Ook in het weekend staan wij vroeg op (wel ietsjes later dan door de week als we om 5.30 beginnen) om onze varkens te voeren. We controleren of alles goed gaat met de zeugen en biggen. Soms beginnen de eerste zeugen op zondag al met het krijgen van biggetjes, dan doe je niet de deur achter je dicht omdat het weekend is!

Soms krijg ik wel eens de vraag of ik dat niet vervelend vind? Tuurlijk is het wel eens lastig, vooral als je ergens heen wilt of als de kinderen moeten sporten. Het is altijd een hele organisatie/ planning. Iedere zondag zitten we met de agenda’s tegenover elkaar en plannen we de week. Dat gaat prima, maar je moet altijd rekening houden dat het anders kan lopen. Er gaat iets stuk, er worden veel biggen geboren, er komt bezoek van dierenarts/voorlichter/vertegenwoordiger enz.

Bij ons worden de meeste biggen op dinsdag/woensdag/donderdag geboren, dat zijn de drukste dagen. In het weekend kunnen we wel iets sneller, maar we gaan niet eerder weg dan dat alles klaar is. En ook rond 16.00 uur gaan we weer voeren en lopen we voor het slapen gaan nog een rondje door de kraamstal. Vinden we het erg? Nee, het hoort bij ons leven en we worden erg gelukkig als we in het weekend samen (zonder personeel) door onze stal lopen en alle varkens zijn tevreden en de biggen liggen heerlijk te slapen bij hun moeder.

Gelukkig hebben we personeel die hier ook blij van worden, zodat we af en toe ook heerlijk onbezorgd een week(endje) weg kunnen.

Geniet allemaal nog even van deze zondagavond en maak je klaar voor een fijne nieuwe week!

Marlieke Geijsel

Close Menu