Skip to main content
search

Weekend van het varken 2023

weekendvanhetvarken

Praktische informatie:
Datum: zaterdag 9 en zondag 10 september 2023
Locatie: Verschillende deelnemende varkenshouders door Nederland, hierover wordt later gecommuniceerd.
Tijd: 10.00-16.00 uur

In 2023 vindt het Weekend van het Varken plaats in het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 september. Een gratis uitje, leuk voor jong en oud! Tijdens dit weekend is er bij verschillende varkensbedrijven wat te beleven en natuurlijk valt er het één en ander te proeven. Zet het dus alvast in je agenda!

De deelnemende varkensbedrijven bieden een gratis uitje waarbij jíj als bezoeker kennis kunt maken met de varkenshouderij en deze van dichtbij kunt beleven! Tijdens dit leerzame uitje leer je over de ‘De koning van de kringloop!’ – Het varken! Maar dat is niet alles je mag al je vragen stellen aan de boer of boerin! De informatie wordt op een laagdrempelige manier aangeboden, dus leuk voor jong en oud! Tijdens dit weekend stellen de deelnemende varkensbedrijven hun bedrijven open voor bezoekers, dit is uniek in de varkenshouderij vanwege hygiëne maatregelen, pak dus je kans tijdens het Weekend van het Varken!

Zodra er meer bekend is over welke bedrijven er dit jaar meedoen, kun je dat op deze pagina vinden!

Ben je zelf varkenshouder?

Lijkt het je leuk om mee te doen aan het Weekend van het Varken?
Dit geeft je de mogelijkheid om in gesprek te gaan met burgers bij jou in de buurt en eventuele andere geïnteresseerden in de sector. Iedereen die op jouw bedrijf komt heeft interesse om te leren over de varkensbedrijf en zijn nieuwsgierig! De buurtbewoners waarderen de openheid van de varkenshouder, samen kun je het gesprek aangaan. Daarnaast biedt het ook verbondenheid en betrokkenheid tussen collega’s binnen de sector. En als het weekend achter de rug is, geeft het je een voldaan gevoel dat er weer wat Nederlanders zijn die meer over onze prachtige sector te weten zijn gekomen! Als je voor de eerste keer deelneemt zijn er voldoende mogelijkheden om hulp te vragen bij de varkenshouders die al eerder mee hebben gedaan.

Wil je meedoen aan het Weekend van het Varken? Meld je dan aan via pleeijen@pov.nl.

weekend van het varken
Close Menu