The Pig Story

Wat is the Pig Story?

Er gebeurt veel in de varkenshouderij. Varkens zijn bijvoorbeeld dol op de grote hoeveelheden reststromen uit de levensmiddelenindustrie en helpen mee om voedselverspilling te verminderen. Varkensboeren werken aan de productie van groene stroom, dragen bij aan de Nederlandse economie en zorgen bovenal voor een grote variatie aan vleesproducten, voor zowel de kleine beurs als exclusieve restaurants. Op The Pig Story vindt u alles wat de varkenshouderij te bieden heeft.

Boer Ayoub 🐽

Je kunt Boer Ayoub kennen van zijn serie op NPO. Hij heeft namelijk een grote droom: zijn eigen boerderij. Hij deelt zijn passie voor het boerenleven en liefde voor de koeien. Je ziet ook hoe Ayoub zijn droom, het runnen van een eigen boerderij in Nederland, probeert waar te maken.

 

In een nieuwe serie over voedsel verbindt neemt Ayoub een kijkje tussen de varkens. De 23-jarige is benieuwd naar de sector, opvolging, het verhaal achter het varken en wat de boer op een dag doet. Wordt vervolgd!

Recepten 🐷🥩

Van 7 t/m 13 september was het de Verspillingsvrije Week en van 9 t/m 16 oktober was het de Week van het Nederlandse Voedsel. In het kader van deze weken hebben wij recepten gedeeld met de verschillende onderdelen van het vlees van een varken, want alles kunnen we gebruiken! 🐷🍽

Dag van de boerin

Zaterdag 11 september 2021 is het de #dagvandeboerin. Deze boerinnen zetten wij dan ook graag in het zonnetje! Zet jij ook de boerinnen die je kent in het zonnetje?

Lees de verhalen uit het veld

We werken samen, want samen werkt het

Vragen? Neem contact met ons op!