Skip to main content
search

Bezoek en contact

Peter en Mariska van Leeuwen
Hennisdijk 9a
4116 RK Buren
www.boerderijeducatierivierenland.nl

In het veld van Buren ligt ons biologisch varkensbedrijf. Wij zijn Peter en Mariska van Leeuwen en met onze  kinderen wonen wij op het bedrijf waar we zo’n 270 zeugen (moedervarkens met biggen) en 1400 vleesvarkens en een aantal schapen houden.

De zeugen(moedervarkens) liggen in ruime kraamhokken waar ze zowel binnen als buiten kunnen zijn en de biggetjes voeden. Op onze boerderij hebben  de biggen en varkens de welbekende krul in hun staart, eten ze biologisch voer, hebben  een ruime ligruimte die is bedekt met stro. De varkens kunnen  zowel in de binnen als in de buitenruimte lopen. Van april tot eind oktober kunnen de drachtige zeugen (varkens die biggetjes verwachten)  in het  weiland grazen en bij de modderpoel . Deze modderpoel werd door wakker Dier uitgeroepen tot de mooiste modderpoel van 2012!

Je mag op ons bedrijf de varkens van dichtbij bekijken en de biggetjes vasthouden. Het is wel handig om oude kleren en laarzen aan te doen .

Op ons bedrijf kunnen wij jullie alles leren over wat varkens eten, waar de mest blijft, waarom varkens en de biggen een nummer in hun oor dragen, waarom een modderpoel belangrijk is, hoe oud varkens worden  voordat ze geslacht worden voor bijvoorbeeld onze ham op brood etc..Uiteraard kun je iets proeven en leer je wat er zoal van het varken allemaal gebruikt wordt in producten die je waarschijnlijk dagelijks gebruikt….

Op ons moderne bedrijf staat duurzaamheid  hoog in het vaandel en dus kun je leren over het gebruik van zonnepanelen en onze mest scheider.

Close Menu