Skip to main content
search

Bezoek en contact

Hoeve De Hulsdonk, familie Oosterlaken
Elstweg 42
5437 PE  Beers

Ingang Zichtstal aan de Graafsedijk bij de vlag The Pig Story.Openingstijden: zomer 10.00-20.00 winter 10.00-17.00 uur
E-mail: info@hoevedehulsdonk.nl
Tel.: 06  51067153
Facebook: Hoeve De Hulsdonk

Groepen en scholen

Groepen en scholen zijn van harte welkom bij Hoeve De Hulsdonk.

Bekijk de video over het bedrijf

Een kijkje op de boerderij

Hoeve De Hulsdonk is een gesloten varkenshouderij met akkerbouw. Een groot deel van de biggen die op dit bedrijf wordt geboren, groeit op deze boerderij op tot volwassen dieren die klaar zijn om geslacht te worden. Gerbert en Antonet zijn trots op hun bedrijf en willen graag aan iedereen laten zien hoe varkens hier leven. Daarom is iedereen vrij om in hun speciale zichtstal naar de varkens te kijken. Dat kan elke dag, zonder afspraak.

Gerbert en Antonet hebben een varkenshouderij met een hoge gezondheidsstatus. Door jarenlang met succes, een heel streng hygiëne- en gezondheidsbeleid te voeren, komen er geen ziektes voor op dit bedrijf. Een bijzondere prestatie die goed is voor de dieren én de boer.

Zichtstal

Gerbert en Antonet bouwden een zichtstal waar je naar hun varkens kunt kijken. Het zal bezoekers opvallen dat er veel licht, lucht en ruimte in de stallen is. Dieren leven er zo ontspannen mogelijk en in vaste groepen met elkaar. Zo kunnen ze elkaar goed leren kennen en ook echt “vriendinnen” maken. Vanuit de zichtstal zie je de dekstal waar moedervarkens vier weken verblijven om bevrucht te worden. Ze kunnen er vrij rondlopen en luieren in de ligboxen.

Leven in sociale groepen

Zwangere zeugen verhuizen met hun hele groep naar de leefruimte voor dragende zeugen. Daar hebben ze samen een relaxte tijd. Tegen de tijd dat de biggetjes geboren worden, verhuizen de zeugen naar de kraamafdeling. Die is helemaal ingericht op een gezonde, veilige en zo natuurlijk mogelijke geboorte van de biggen. Kraamzeugen krijgen er jute zakken waarmee ze een veilig nestje voor hun biggetjes kunnen bouwen. Drie dagen na de bevalling mogen de moedervarkens en haar biggetjes vrij rondlopen in hun kraamhok. Dat is sneller dan in de meeste varkenshouderijen en lukt alleen door de speciale huisvesting en zorg van Gerbert en Antonet.

Innovatieve huisvesting voor de kraamzeugen

Verwarmde nestjes met de jute zak en de geur van de moeder zijn belangrijk in deze manier van varkenshouden. Net als vloervoedering bij de zeugen. Jonge biggetjes leren al heel jong van hun moeder om zelfstandig te eten. Zo kunnen hun darmen langzaam wennen aan vaste voeding. Alle varkens bij Hoeve De Hulsdonk krijgen op gezette tijden, uitgebalanceerde voeding via een computergestuurde voerinstallatie. Brokjes met exact de juiste voedingsstoffen voor elk varken in elke fase van zijn leven. Er is speciaal voer voor biggetjes, zwangere varkens en varkens met een nestje kleine biggetjes.

Op en rond het erf van Hoeve De Hulsdonk is van alles te doen

Op en rond het erf van Hoeve De Hulsdonk is van alles te beleven. Er staan informatieborden, picknickbankjes en fruitbomen waar je van mag plukken. Hoeve De Hulsdonk ligt aan wandel- en fietsknooppunt 33 tussen Beers, Mill, Grave, Cuijk en st. Hubert. Het maakt de boerderij tot een fijne bestemming voor een wandel- en fietstocht.

Close Menu