Skip to main content
search

Bezoek en contact

Het Spekrijt Familie Kuijpers

Walsbergseweg 38

5752 PA Deurne

Een kijkje op het bedrijf!

Wij zijn de familie Kuijpers en hebben een gemengd bedrijf Kuijpers Farmers een gesloten varkensbedrijf en een zorgboerderij het Spekrijt, vanaf 2015 zijn we bezig om onze sector meer naar buiten te brengen en mensen te kunnen laten zien hoe wij werken, De boer meer in een positief beeld te brengen.

Onze plek is het gemengd boeren (familie)bedrijf van de toekomst. Het is bovendien de plek waar we samen onze opgebouwde kennis, passie en talenten koppelen en terug inbrengen in het boeren familiebedrijf.

7 jaar geleden hebben we een nieuwe richting gekozen, niet meer, niet minder maar beter. Dit hebben we gevonden in het concept van de Heyde hoeve.

Heyde hoeve is een coöperatie met varkensboeren met aandacht en zorg voor het dier en behoud van de natuurlijke omgeving. De boeren van de Heyde Hoeve hebben de ambitie het aller-lekkerste varkensvlees te leveren met de best mogelijke zorg voor dier & omgeving. Onze biggen blijven langer bij de zeug dan gebruikelijk.

De dieren krijgen elke dag ruwvoer zodat ze hun wroetgedrag kunnen beleven. De samenstelling van het voer is altijd afgestemd op de leeftijd van de dieren. Alle Heyde Hoeve boeren voeren hetzelfde met gecertificeerde grondstoffen. 50% van de grondstoffen zijn rest producten die overblijven van de productie van ons voedsel.

We willen alles laten zien, hoe we werken maar ook de producten dichter bij de consument te brengen. Een voorwaarde is dat er ook een zichtstal is. Door middel van een zichtstal laten we op een educatieve manier beleven hoe het op de boerderij eraan toe gaat.

Boerderijeducatie

Voor elk leerjaar van de basisscholen hebben we een afwisselend programma. Dit is per leerjaar aangepast. Voor het voortgezet onderwijs is het uitgebreider op het gebied van educatie. Iedereen wordt eerst ontvangen in onze bijzondere zichtstal / zorgboerderij. Hierbij vertellen we in het kort d.m.v. beeld en geluid wie we zijn en laten we je kennismaken met onze varkens maar ook de buitendieren. Daarna is er een kwis waarbij je niet alleen moet schrijven maar ook dingen moet onderzoeken en kunt ontdekken. We sluiten altijd af met een consumptie en laten je iets proeven.
Ben je benieuwd op wat voor manier wij dit doen? Kom gerust langs en neem een kijkje.

Wat meer over ons zien? Bezoek onze website:

Close Menu