Skip to main content
search

Bezoek en contact

Hoeve de Hulsdonk
Gerbert Oosterlaken
Elstweg 42
5437 PE Beers
Soort bedrijf: Varkenshouderij en Akkerbouw

Kom gezellig varkens kijken tijdens het Weekend van het Varken bij de familie Oosterlaken in Beers op zaterdag 9 september

Komend weekend kan iedereen bij 10 varkensbedrijven in heel Nederland varkens komen kijken en er zelf ontdekken hoe varkens leven. In Beers is iedereen welkom bij de familie Oosterlaken. Zij geeft er zelf uitleg over de Nederlandse varkenshouderij en organiseert er allerlei leuke activiteiten op hun erf. De open dag in Beers wordt op zaterdag 9 september gehouden van 10.00 tot 16.00 uur.

Boerderij waar biggetjes worden geboren

Steeds meer varkenshouders willen graag laten zien hoe ze voor varkens zorgen. Daarom organiseert The Pig Story elk jaar het Weekend van het Varken. In Beers kun je de boerderij van de familie Oosterlaken bezoeken. Op deze boerderij leven moedervarkens. Iedere drie weken worden er op dit bedrijf biggetjes geboren. Bezoekers kunnen er vanachter glas de kraamstal goed bekijken. Zowel de biggen als de zeugen mogen als de biggen drie dagen oud zijn vrij rondlopen. Na 28 dagen zijn de biggen al zo groot dat ze zelfstandig opgroeien. De biggen blijven in de kraamkamer tot ze 10 weken oud zijn en 25 kg wegen. De dieren hebben dan meer ruimte nodig en worden verkocht aan een vleesvarkenshouder.

Extra aandacht voor dierwelzijn en omgeving

In de stal van Gerbert en Antonet is veel aandacht besteed aan diergezondheid en dierenwelzijn. Hun stal is uitgevoerd met allerlei slimme ontwikkelingen zoals het varkenstoilet en een luchtwasser die ammoniak, geur en stof uit de stal filtert. Door mest en urine elke dag automatisch uit de stal weg te halen, voorkomt de familie Oosterlaken dat veel ammoniak en geur ontstaat. Een frisse, schone lucht is gezond voor de dieren, de boer en zijn medewerkers. Het maakt het werken in de stallen een stuk prettiger en zorgt ook voor veel minder geuroverlast in de omgeving van de boerderij. Speciale borden in de zichtstal geven uitleg over de stal en de dieren. Gerbert en Antonet Oosterlaken hebben veel moeite gedaan om de stal in te passen in haar omgeving. De stal oogt authentiek en vriendelijk en is omringd door boomgaarden, een vijver, wandel- en fietspaden en een picknickplaats om mensen, dieren en in het bijzonder de das een fijne leefomgeving te geven.

Geniet van allerlei gezellige activiteiten op het boerenerf

Op het erf bij de familie Oosterlaken is tijdens het Weekend van het Varken van alles te zien en te beleven. Toeleveranciers zijn er om uitleg te geven over de varkenshouderij. De varkenstransporteur is er met een speciale truck waarin varkens worden vervoerd. Die kan iedereen van binnen en buiten bekijken. In samenwerking met een slager uit de buurt, kunnen bezoekers proeven van “goei eten van vroeger” zoals varkenswang, bloedworst, balkenbrij en kaantjes. Kinderen kunnen er genieten van knutselen en schminken. Het Weekend van het Varken bij de familie Oosterlaken aan de Elstweg 42 in Beers is gratis te bezoeken op zaterdag 9 september van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het hele jaar door kunt u elke dag gratis en zonder afspraak naar de varkens in de speciale zichtstal van de familie Oosterlaken kijken. Dat geldt ook voor andere speciale zichtstallen in Nederland. De adressen en openingstijden van deze zichtstallen vindt u op www.thepigstory.nl/bezoeklocaties. U vindt daar ook de adressen en openingstijden van alle andere varkenshouders die meedoen aan het Weekend van het Varken.

Bekijk de zichtstallen

Close Menu