Skip to main content
search

Bezoek en contact

Boerderij Op Gên Hei
Bergerweg 10
6129 PG  Berg aan de Maas (Stein)
Openingstijden: zomer 9.00-20.00, winter 9.00-17.00 uur
Website: www.opgenhei.com
Tel.: 06 22804823
E-mail: info@opgenhei.com

Educatieboerderij voor groepen en scholen

Boerderij Op Gên Hei is ook een educatieboerderij. Groepen en leerlingen uit het basis-, voorgezet – en speciaal onderwijs zijn er van harte welkom voor een les of excursie op maat.

Bekijk de video over het bedrijf

Een kijkje op de boerderij

De familie Lemans heeft een vleesvarkens- en zeugenhouderij in Urmond. Op hun boerderij leven moedervarkens die regelmatig jonge biggetjes krijgen. De biggetjes groeien bij Carla en Wilfried op tot volwassen varkens. Klaar voor de verkoop. Boerderij Op Gên Hei is ook een educatieboerderij. Groepen en leerlingen uit het basis-, voorgezet- en speciaal onderwijs zijn er van harte welkom voor een les of excursie op maat.

Zichtstal

In de zichtstal van de familie Lemans is iedereen zonder afspraak welkom. Je ziet er hoe zwangere varkens er leven in het stro. Stro is voor varkens heerlijk om in te kuieren, te slapen en te spelen. De zeugen eten naast speciaal voer voor zwangere varkens, ook een beetje van het vezelrijke stro. Dat is gezond voor hun darmen. Het geeft de varkens bovendien een lekker verzadigd en tevreden gevoel.

In de zichtstal van Carla en Wilfried heb je uitzicht over de moedervarkens en pasgeboren biggetjes. Wie geluk heeft ziet zelfs hoe biggetjes worden geboren. Kleine biggetjes zijn leuk om naar te kijken. Ze zijn speels en drinken vaak bij hun moeder. Tijdens de kraamperiode verblijven de moedervarkens, tijdelijk in een speciaal kraamhok. Het hok biedt pasgeboren biggetjes veiligheid. Het zorgt ervoor dat het grote moedervarken niet per ongeluk op haar kleintjes gaat liggen.

Tijdens je bezoek aan Op Gên Hei zie je ook de opfokafdeling. In deze ruimte groeien jonge biggen, die al goed zonder hun moeder kunnen leven, op tot volwassen varkens. Jonge varkens zijn net als jonge mensen, speels en actief. Tegen de tijd dat varkens de volwassen leeftijd hebben bereikt wegen ze ongeveer 100 kilo. Ze bewegen zich dan rustig en luieren graag.

In de boerderijwinkel koopt u vlees van het bedrijf en andere streekproducten.

De familie Lemans heeft bij haar varkenshouderij ook een boerderijwinkel. Op vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur kun je er terecht voor voorverpakt diepgevroren vlees van haar eigen varkens en streekproducten uit de eigen regio.

Close Menu